Активісти зірвали сепаратистську конференцію у Дніпрі

25 листопада на прес-конференції в медіацентрі «Дніпро-Пост» про те, як дніпровські активісти зірвали сепаратистську конференцію, розповіли голова ГО «Майдан Січеслав-Дніпро» Віктор Романенко та громадський діяч Анатолій Мельников. 

«Позавчора до нас завітав «руський мір» з усіма його апологетами, тими, хто декілька років бореться з українською нацією. Напередодні заходу організатори заявили, що обговорюватимуть питання захисту мов нацменшин. Мене попередили майданівці, що така конференція «Європейська хартія регіональних мов. Захист і розвиток регіональних мов в Україні» вже проводилася в інших містах України. Насправді ж під такою благою назвою приховували шабаш проросійських найманців», - наголосив Віктор Романенко.

В президії конференції були: член Правління Фонду підтримки російської культури в Україні Володимир Алексєєв, помічниця колишнього нардепа-регіонала, відомого українофоба Колесниченко юрист Яна Салміна, а також радник керівника ПП «Соціалісти» Ігор Піляєв. Голова ГО «Майдан Січеслав-Дніпро» додав, що врешті на заході почали говорити про те, що потрібно підтримувати й захищати російську мову. Наступного дня на перших шпальтах редакцій «Дніпропетровськ-Новоросія», «Російська народна лінія», «Руський Мир» почали з’являтися закиди щодо утисків російської мови на теренах Дніпропетровщини.

Віктор Романенко прокоментував конфлікт, що виник між ним та Володимиром Алексєєвим у той день: «Ніякої бійки не було, я просто дещо остудив запал найманця Алексєєва, виливши на нього пляшку води. Він ганьбить Україну і Дніпро зокрема. Цей сепаратист вирішив помститися і кинувся на мене через стіл з кулаками, однак дещо не розрахував сили, впав і розгатив голову. У цьому моєї провини немає». За словами спікерів, на конференції деякі свідомі громадяни щиро дивувалися: а в чому насправді проблема? Адже в місті кожен у побуті вільно розмовляє зручною для себе мовою, і ніхто цього не забороняє.

«Ми були готові до цього заходу, адже напередодні зібрали максимум інформації про спікерів та концепції конференції. Дійсно, із десяти заявлених спікерів дійсно було лише двоє легітимних. Інші – самозванці, які хотіли розхитати ситуацію в місті. Фіналом форуму мала бути резолюція, яка б запрошувала «руський мір» до нас», - зазначив Анатолій Мельников.

Віктор Романенко заявив, що за таке збіговисько запроданцям заплатили 15 000 доларів США: «Ось за ці 30 срібників юди готові продавати честь і гідність держави». На щастя, громадським активістам вдалося зруйнувати проросійські плани сепаратистів. Однак чи відступлять найманці - невідомо.

Про це повідомляє Дніпроград.