Беру болгарський перець та помідор. Приготуємо незвичайний салат "Шарлотта" на зиму

Сезон консервації вже постукав у двері кожного українця. Треба думати, що можна приготувати такого на зиму. Дніпровська панорама пропонує дуже смачний салат "Шарлотта".

Цей салат допоможе будь-якій господині у холодну пору року. Просто дістав салат, приготував картоплі і готово. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • Болгарський перець - 500 гр
  • Цибуля ріпчаста - 100 гр
  • Помідори - 1 кг
  • Рослинна олія - 80 мл
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль (або до смаку) - 5 гр
  • Цукор - 100 гр
  • Оцет (70%) - 5 мл

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте болгарський перець. Треба брати лише стиглі, якісні плоди. Видаліть плодоніжки, серцевину з насінням, а також перегородки.
  2. Підготовлений перець вимийте під проточною водою. Наріжте соломкою, але не дуже тонко.
  3. Помідори вимийте. Видаліть місце кріплення плодоніжки. Викладіть помідори в миску, залийте окропом. Залишіть на три хвилини. Потім перекладіть в іншу підготовлену миску. Залийте холодною водою.
  4. А тепер зніміть з помідорів шкірку. Після зроблених дій вона легко знімається. Помідори подрібніть у пюре за допомогою блендера. Цибулю очистіть від лушпиння. Потім подрібніть її за допомогою блендера.
  5. Перець пасеруйте на олії до м'якості. Для цього слід вибрати каструлю з товстим дном.
  6. Потім викладіть до перцю томатну пасту та цибулинну кашку. Також насипте сіль та цукор, приправте чорним меленим перцем до смаку. Гасіть протягом 25-30 хвилин з моменту закипання.
  7. Наприкінці додайте оцет. Гарячий салат розкладіть по чистих попередньо простерилізованих банках. Закатайте. Заберіть консервацію під теплу ковдру, перевернувши їх догори дном. Залишіть на добу. За цей час вона повільно охолоне до кімнатної температури.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що будете їсти ложками. Лінивий рецепт кабачкової ікри.