«Благодійний фонд «Геннадія Гуфмана» продовжує допомагати вимушеним переселенцям

Волонтери дніпровського пункту для вимушених переселенців, що працює на базі Центру соціальної відповідальності за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана», відвідали родину, яка нещодавно мешкала у пункті, а нині знайшла житло в Дніпрі. 

Наталя Вашето з батьками, невісткою Ганною та її маленькою донькою Настею – з села Павлівка Волноваського району Донецької області. До Дніпра приїхали евакуаційним потягом з Покровська. Після чотирьох місяців війни вони знайшли прихисток у пункті для вимушених переселенців, який працює за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана». Тут вони заспокоїлись, оформили документи переселенців, почали планувати життя. 

«Ми дуже вдячні Геннадію Гуфману. Поки мешкали в пункті для переселенців, ми шукали житло. Знайшли однокімнатну квартиру, до якої переїхали з батьками два тижні тому. Тут є всі умови для життя. Зараз шукаю роботу. За фахом я сімейний лікар», – говорить Наталя Вашето.

Також вона розповіла, що невістка з донькою поїхали на Донеччину забрати з лікарні старшого сина Івана. Хлопець дістав поранення під час ворожого обстрілу. Нині з ним все добре. Подальше життя родина Вашето планує в Дніпрі. Повернутися додому небезпечно: там тривають бойові дії, немає світла, газу, води.

До нової оселі господарі запросили тих, хто першими простягнув руку допомоги – волонтерів пункту. Вони приїхали з подарунками від «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана».

«В нашому пункті ми допомагаємо людям, які опинилися в скрутному становищі. Поки люди перебувають у нас ми спілкуємося, товаришуємо. Сьогодні нас запросила до свого нового помешкання родина Вашето. Ми з радістю приїхали подивитися на те, як вони влаштовують своє нове життя», – говорить волонтерка Наталя.

Пункт для вимушених переселенців, що працює на базі Центру соціальної відповідальності за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана» за час війни допоміг понад 3 000 вимушених переселенців з Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської, Запорізької областей.