У Дніпрі на смітник викинули мішки з редискою. Люди обурені (фото)

Неприємний інцидент стався у Дніпрі на початку сезону редиски. На одному зі стихійних смітників було виявлено 5 мішків свіжої, але викинутої продукції. Про це повідомляє "Дніпровська порадниця" з посиланням на Facebook-сторінку місцевого жителя Олександра Волока. Чоловік зробив фото і подилівся побаченим у соцмережі.

Чому мішки з редисом опинились на смітнику. Що стало причиною такого марнотратства - невідомо. Можливо, овочі були зіпсовані або непридатні до вживання. Проте, місцеві жителі, які дізнались про цю ситуацію, висловили обурення таким ставленням до їжі.

"Це просто жах! - коментує пані Олена. - Стільки людей живуть бідно, не можуть собі дозволити купити навіть найпростіші продукти, а тут таке багатство викидають на смітник!"

Інші коментатори зазначають, що якби редиска була свіжою та безпечною, то її краще було б роздати безкоштовно тим, хто її потребує. В місті існує багато благодійних організацій та соціальних їдалень, які з радістю прийняли б цей дар.

Цей інцидент знову порушує питання бережливого ставлення до продуктів харчування. В Україні, як і в багатьох інших країнах, щорічно викидаються тонни їжі, тоді як мільйони людей не мають доступу до достатнього харчування.

Варто пам'ятати, що їжа - це не просто товар, а й цінний ресурс, до якого слід ставитися з повагою. Ми можемо зменшити кількість харчових відходів, плануючи покупки, правильно зберігаючи продукти та ділячись ними з тими, хто їх потребує.

Сподіваємося, що ця історія змусить нас задуматися над тим, як ми ставимося до їжі, і мотивуватиме до більш відповідального та бережливого споживання.

редис1

Соцмережі обурені 

Кореспонденти Дніпровської порадниці розмістили пост на ФБ сторінці видання. Історія про викинуті мішки з редисом сколихнула громадськість. Люди пишуть абсолютно різні коментарі. Хтось розповідає, що подібне не дивина у сучасному світі. Дехто вже бачив викинуті мішки з ранніми овочами. Були й такі, хто цікавиться, де це трапилось, хтось закликає до небайдужості та просить віддати овочі тим, хто потребує цього, але жодним чином не варто викидати на смітник. Є й такі, хто припускає, що овочі опинились на смітнику саме тому, що редис "зашкалює через вміст нітратів".

А ви як думаєте? Діліться своїми думками в коментарях

скринскрин1скрин2скрин3

Нагадаємо, раніше ми писали

Шкідлива для організму. Кому не можна їсти редиску