Чарівний торт "Пані Валевська". Надзвичайно смачна випічка

Пропонуємо вам приготувати чарівний торт "Пані Валевська". Дивовижно гарна випічка. родом із Польщі, передає Дніпровська панорама.

Дивовижно гарна випічка. Особливо у розрізі!

Зазвичай складається з декількох шарів. І чим більше шарів, тим ефектніше розріз.

Тісто:

борошно - 250 гр
розпушувач - 1 ч.ложка з гіркою
цукор - 50 гр
вершкове масло - 100 гр (з холодильника)
жовток - 3 шт.

Крем:

борошно - 1 ст.л.
крохмаль - 1 ст.л.
молоко - 250 мл
цукор - 50 г
жовток - 1 шт.
ванільний цукор - 1 пак.
вершкове масло - 100 гр (кімнатної температури)

торт "Пані Валевська"

Меренга:

білки - 4 шт.
цукрова пудра - 125 гр
крохмаль - 0,5 ст.ложки

Крім того:

ягоди заморожені (в оригіналі варення) - 225 гр
мигдаль (пелюстки) - 60 гр

Готуємо:

Борошно (200 г) насипати в миску, нарізати масло|мастило|. Перетерти все руками. Додати інші інгредієнти: розпушувач, цукор, жовтки.
Замісити тісто, підсипаючи борошно, що залишилося, якщо треба. Якщо тісто розсипається і не замішується в грудку, додайте ложку води.
Форму (20х30 або 25х30) або лист застелити папером так, щоб краї виступали трохи за борти (це потрібно для того, щоб потім було легше дістати корж).
Тісто розкотити, намотати на качалку та перенести на форму.
Розподілити тісто по всій поверхні форми рівномірно.
Будь-які ягоди (в оригіналі варення) розсипати на всій поверхні тіста.
4 білки (один білок залишиться від крему) збити з|із| цукровою пудрою. Додати крохмаль, перемішати.
Викласти меренгу на ягоди.
Поступово розподілити по всій поверхні.
Посипати пелюстками мигдалю (у нас без них).
Пекти при 180 С 40 хвилин. Якщо білки почали підгоряти, накрити фольгою.
Варимо крем. У маленьку каструльку з антипригарним покриттям налити молоко, додати цукор, ванілін, жовток, крохмаль, борошно. Перемішати.
Варити на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи. Дати охолонути.

Корж вийняти з|із| духовки, дати охолонути. Охолоджений корж обережно (він дуже м'який і ніжний) за допомогою паперу вийняти з форми на піднос. Розрізати на 2 частини.

Як крем охолонув, збити вершкове масло|мастило| і по ложці додавати|добавляти| остиглий крем, постійно збиваючи. Можна опрацювати занурювальним блендером.
Поставити крем у холодильник, щоб загуснув.
Промастити кремом половину коржа, зверху накрити другою половиною, трохи притиснути і поставити в холодильник на 2 години (або більше).