Антициклон Tina несе у Дніпро суттєве похолодання: прогноз синоптиків

Перші вихідні травня у Дніпрі теплом не дуже радують. Синоптики кажуть що знов всьому виною антициклон з романтичним жіночим ім'ям Tina. Наскільки вона у нас затримається можна дізнатися у синоптиків, передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт Метеопрог.

У вихідні арктичний антициклон Тina стане причиною суттєвого зниження температури повітря в Україні. Вночі у північних та західних регіонах на поверхні ґрунту та в повітрі очікуються заморозки, -  повідомляє кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич. 

У неділю, 7 травня, в Україні буде хмарно. У західних областях вночі та вранці пройдуть помірні дощі, вдень місцями можливий невеликий дощ. Температура повітря вночі буде +3...+8 °С, вдень +7...+12 °С, на Закарпатті стовпчики термометрів піднімуться до +13...+18 °С. Вітер східний, 5-10 м/с.

погода карта 7 мая

На решті території без опадів. У північних областях вночі температура повітря становитиме +1…+6 °С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі можливі заморозки -3…0 °С. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +11…+16 °С.

У центральній та східній частині України температура повітря вночі +2…+7 °С, у східних областях на поверхні ґрунту місцями заморозки до -3…0 °С. Вдень потеплішає до +13…+18 °С.

Раніше ми писали про: Синоптик прогнозує похолодання вже з суботи. Яка погода буде у Дніпрі.