Чемпіонат України з марафону пройде у Дніпрі

Дніпро виборов право приймати Чемпіонат України з легкої атлетики-2017 у марафонському бігу. 

Наступного року в Дніпрі відбудеться Чемпіонат України з легкої атлетики (марафонський біг) серед дорослих та юнаків. Загальноукраїнські спортивні змагання мерія Дніпра проведе спільно з міською Федерацією легкої атлетики. Відповідне рішення днями ухвалили у виконкомі Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ). Масштабна спортивна подія стане частиною Всеукраїнських змагань з легкої атлетики Dnipro Eco Marathon – першого повноцінного марафону, який вдалося провести в місті завдяки програмі мера Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця». У Федерації легкої атлетики України високо оцінили рівень організації унікального екомарафону.

«Наша заявка була затверджена у виконкомі ФЛАУ і внесена до європейського та національного календарів змагань на 2017 рік. 24 вересня 2017 року місто прийматиме не тільки любителів марафону, а й усю українську еліту бігу на марафонській дистанції», – зазначила президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова. Чемпіонат України з марафону є відбірковим стартом, в ході якого спортсмени виборюють право брати участь в міжнародних змаганнях. Протягом останніх 6 років ця всеукраїнська першість проводилася в Білій Церкві на Київщині. Під час першого етапу підготовки до Чемпіонату України з легкої атлетики-2017 в марафонському бігу фахівці Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) проведуть сертифікацію дніпровської траси. «Наша траса пряма, вона дуже сподобалася тим професійним спортсменам, які брали участь в Dnipro Eco Marathon-2016. Тому ми впевнені, що у 2017 році спортсмени зможуть показати на ній чудові результати. Ми ще раз опрацюємо всі плюси та мінуси марафону цього року, посилимо безпеку на трасі, підтягнемо рівень волонтерів», – пояснила Марина Філатова.

За словами очільниці міської Федерації легкої атлетики, проведення чемпіонату України та міжнародна сертифікація траси дозволять Дніпру вийти на міжнародний рівень, розвинути міжнародний туризм та залучити до міста спортсменів з усього світу. Нагадаємо, що Dnipro Eco Marathon відбувся 25 вересня та зібрав 1,3 тис. учасників із різних країн світу. Також цієї осені в Дніпрі започаткували зелену «Алею марафонців». Її планують розширювати щороку після проведення забігів. 

mg_3090