Дехто у Дніпрі вже обмінює старі лампочки на нові. Де процес пішов

З початку 2023 року українці можуть обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових. Усього країні планується передати населенню 50 мільйонів енергозберігаючих LED-ламп. У Дніпрі у деяких відділеннях Укрпошти обмін вже розпочався, передає Дніпровська панорама.

У відділенні Укпошти на ж/м Лівобережний-3 навіть вишукалася невеличка черга бажаючих обміняти старі лампочки розжарювання на нові LED лампи.

лампочки очередь

Чому варто обміняти лампочки

Нові LED-лампи дозволять державі заощадити в піковий годинник до 1,5 гігавата електроенергії. Таким чином, 50 млн LED-лампочок можуть розвантажити роботу цілого реактора атомної електростанції.

Механізм обміну старих лампочок на нові досить простий. Людині, яка вирішить скористатися програмою, потрібно попередньо подати заявку у додатку держпослуг "Дія". прийти у відділення "Укрпошти" та обміняти п'ять ламп старого зразка на таку саму кількість світлодіодних.

З нового року повнолітні українці зможуть безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп замість старих ламп розжарювання та таким чином зробити свій внесок у балансування електросистеми України, - повідомили у Мінреінтеграції.

Єврокомісія профінансує близько 30 мільйонів світлодіодних ламп для України. У січні 2023 року Україна отримає перші 15 мільйонів LED-ламп від ЄС.

 

Раніше ми писали В Нафтогазе сообщили, как жителям Днепра по-новому передать показания счетчика (видео).