Дніпро очолив рейтинг "прозорості" міст в умовах війни: дослідження Transparency International

Програма "Transparent cities/Прозорі міста"  від Transparency International Ukraine презентувала результати дослідження стану прозорості 70 міст України в умовах дії воєнного стану за новою методологією. У цьогорічному дослідженні рейтинг "прозорості" роботи міськрад очолив Дніпро. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Transparency International Ukraine.

Також у топ-3 "прозорих" міст увійшли Львів та Мукачево. "Частково прозорими" у досліджені визначені 10 міст: Вінниця, Володимир, Житомир, Кам’янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Чернівці. Решта міст (57) — "непрозорі".

Програма "Transparent cities/Прозорі міста" розповіла, що саме вдалося містам найкраще, тобто саме які індикатори вони втілили найкраще.

Прозорість міст 2

Дніпро здобуло свій статус прозорого міста та очолило рейтинг попри те, що місто наближене до лінії фронту і періодично обстрілюється окупантами.

"Військова агресія росії проти України стала справжнім викликом і перевіркою на стійкість для усіх українських міст. Водночас до України зараз прикута велика увага світової спільноти, яка допомагає вже зараз та планує підтримувати нас у процесі відбудови. 

Високий  рівень прозорості та підзвітності місцевої влади вкрай необхідний для ефективного залучення інвестицій та відновлення України. Тож наша команда розробила для цього комплексні рекомендації", - сказала керівниця програми "Transparent cities/Прозорі міста" Олена Огороднік.

Дніпро прозорість

Програма "Transparent cities/Прозорі міста" також сформувала перелік найкращих практик воєнного часу, котрі показали свою ефективність. А саме: публікація інформації про укриття та інформації для ВПО, електронна подача заяв на житло, електронні звернення мешканців через спеціальні міські сервіси, підтримка релокованих бізнесів, звітування про розподілену гуманітарну допомогу тощо.