Фінал фестивалю-конкурсу «Імпреза над Дніпром»

В Дніпровському Академічному театрі драми та комедії відбулась фінальна вистава та церемонія нагородження переможців першого Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва аматорських дитячих та молодіжних колективів. Захід присвячений 30-й річниці Незалежності України та Міжнародному Дню захисту дітей.

Чотири дні глядачі насолоджувалися грою дитячих труп з Дніпропетровщини, Харківщини, Києва та Запоріжжя, театральний фестиваль об‘єднав близько 400 учасників.

!_MG_7423

«Імпреза над Дніпром» — не тільки фестиваль, а й конкурс. Тому діти-учасники мали змогу не просто продемонструвати свої таланти й вміння, а й позмагатись за першість. Організатори визначили найкращого актора та акторку фестивалю, кращих виконавців другорядних ролей та переможців в інших номінаціях. Мені приємно було вручити сьогодні спеціальну нагороду Михайлу Ічку, актору народного театру-студії «Чудеса у решеті» з м. Харків. Його гра порцелянового кролика підкорила суддів та глядачів. Михася визнано найяскравішим актором фестивалю. Мої найщиріші вітання», — привітав акторів під час церемонії нагородження голова обласної ради Микола Лукашук.

На переможців чекали солодкі подарунки, іграшки від спонсорів та почесні грамоти.

!_MG_7449

«За чотири дні фестивалю ми побачили 14 вистав. Ще три — поза конкурсом. В тому числі й столичний ляльковий театр «Равлик», який вперше дав вистави за межами Київщини. Це було насправді дивовижно! Ми вдячні Дніпропетровській обласній раді й її голові Миколі Лукашуку за підтримку, завдяки якій проведення фестивалю стало можливим. Переконаний, ми поклали початок чудовій традиції і «Імпреза над Дніпром» відбуватиметься щороку», — підсумував Сергій Мазаний, директор-художній керівник театру ДАРАМІКОМ.

Previously in this topic: