Фунчоза по-корейськи з куркою та овочами. Можна їсти як гарячою, так і холодною
Фунчоза - страва китайської, корейської, японської та інших азіатських кухонь, яка готується із сухої локшини з приправами з маринованого перцю та джусаю (духмяноъ зеленоъ цибулы), моркви, редьки, цибулі та інших овочів. Подається у гарячому чи холодному вигляді, пише Дніпровська панорама.
Ми пропонуємо один із корейських варіантів.
Як готувати
Філе курячих стегон нарізати соломкою, згасити і додати 2 ст. л соєвого соусу.
Якщо брати свинину, то гасити потрібно буде довше, щоб м'ясо стало м'яким.
1/2 великої довгої редьки та 2 великі моркви почистити, натерти на великій тертці – 250 гр.
2 зубчики часнику, 1/2 болгарського перцю очистити і дрібно нарізати.
До м'яса додати всі порізані овочі та злегка пригасити. Додати 2 ст. л. оцту 8%, 3-4 ст. л. соєвого соусу та 1/2 ст. л. аджики, продовжувати гасити без кришки.
Під час приготування овочів в окремій каструлі закип'ятити воду. Опустити в окріп суху скляну локшину, на повільному вогні потримати 5-7 хв, помішувати і стежити за станом, головне не перетримати, щоб локшина не розчинилася.
Відкинути локшину в друшляк або сито, порізати кілька разів її прямо там. Викласти до м'яса та овочів і ретельно перемішати. Додати ще соєвого соусу, т.к. локшина забере частину солі.
Подавати можна гарячим чи холодним. Гарячим салат подобається більше.
Нагадаємо, раніше ми писали: Проста картопля, але рецепт питатимуть усі сусіди. Готуй, хоч щодня