Голубці з кабачків з м'ясною начинкою. Самі тануть у роті

Сезонні овочі вже продаються в магазинах та супермаркетах Дніпра. Якщо ви не знаєте, що ще приготувати з кабачків, крім ікри, то пропонуємо особливий рецепт голубців, в яких замість капусти – кабачок, пропонує Дніпровська панорама.

Інгредіенти:

  • фарш курячий - 300 г
  • сухий рис (відварити) - 100 г
  •  цибуля - 1 шт
  •  морква - 1 шт
  •  томатна паста - 1,5 ст.л
  •  кабачок - 3 шт
  •  сіль
  •  перець
  •  спеція до фаршу

Приготування:

Відварюємо рис до напівготовності.

Смажимо цибулю та моркву.

Для начинки змішуємо фарш, відварений (охолоджений рис) та охолоджену зажарку. Добавляємо спеції, сіль та перець. Перемішуємо.

На довгі слайси нарізаємо кабачки овощечисткою.

В один слайс накладаємо 1 чайну ложку начинки та закручуємо.

Форму для запікання змащуємо олією та складаємо наші голубці.

Для заливки:

В воду (250-300 мл) добавляємо 1,5 ст.л. томатної пасти. Взбовтуємо та заливаємо наші голубці.

Накриваємо фольгою та запікаємо при 180 градусах 15 хвилин під фольгою та ще 20 хвилин без фольги.

Instagram автор: cooking__by__elena

приготування голубців з кабачат

Додамо, що кабачки — універсальний овоч, з якого можна приготувати десятки різних страв від салатів, закусок, супів до десертів. Його перевага у відсутності яскраво вираженого самостійного смаку. Кабачок просто вбирає уподобання інших інгредієнтів у процесі приготування і тому відмінно поєднується буквально з будь-якими продуктами.

Дієтологи кажуть, що він добре допомагає схуднути.

Нагадаємо, раніше ми писали: Курча, яким пригощали під час коронації ще Єлизавети II. Легендарний рецепт