Курка на банці з пивом. Простий рецепт від Євгена Клопотенка (Фото)
Хрумка золотава скоринка та ніжне м’ясо. Як запекти курку на банці з пивом. Простим рецептом з українцями поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, повідомляє Дніпровська панорама.
Як приготувати курку на банці з пивом
Інгредієнти
1 курка
500 мл пива (темного)
2 ст. л. приправи для курки
2 ст. л. олії
сіль та перець до смаку
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування надзвичайно ніжної курки, запеченої на банці із пивом. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
Крок 2
Натріть курку сіллю і перцем всередині та зовні. Також я натер тушку 2 ст. л. приправи для курки, але якщо у вас такої немає, можна використати будь-які спеції до смаку.
Крок 3
Змастіть курку з усіх боків олією за допомогою пензлика, в мене на це пішло приблизно 2 ст. л. Олія зробить шкірку хрумкою та золотавою.
Крок 4
Зверніть увагу і на саму банку: якщо там є паперова етикетка, її обов’язково потрібно прибрати та ретельно вимити місце, де вона була наклеєна. Якщо ж етикетки і не було, саму банку теж потрібно ретельно помити. Відкрийте банку з темним пивом та відлийте приблизно ¼, аби не виділялося багато піни під час запікання та пиво не бурлило у банці.
Крок 5
Обережно насадіть натерту спеціями курку на банку із пивом.
Крок 6
Застеліть деко пергаментом та поставте у центр курку на банці, акуратно притримуючи, аби банка не впала.
Крок 7
Поставте курку на нижній рівень розігрітої до 180 градусів духовки. Час запікання залежить від розміру курки: якщо це тушка до 1 кг, то запікайте хвилин 45-50, якщо ж більша, то довше. Аби перевірити готовність м’яса, проштрикніть тушку та подивіться, чи не виділяється сукровиця. Якщо виділяється прозорий сік, м’ясо готове. Дайте курці трохи «відпочити», а вже потім нарізайте та подавайте до столу.
Нагадаємо, раніше ми писали
Хлеб с объедками вместо пиццы: в Днепре известная доставка заставила ужаснуться своих клиентов (Фото)