Курка на банці з пивом. Простий рецепт від Євгена Клопотенка (Фото)

Хрумка золотава скоринка та ніжне м’ясо. Як запекти курку на банці з пивом. Простим рецептом з українцями поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, повідомляє Дніпровська панорама. 

Як приготувати курку на банці з пивом 

Інгредієнти

1 курка
500 мл пива (темного)
2 ст. л. приправи для курки
2 ст. л. олії
сіль та перець до смаку

бан
 
 Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування надзвичайно ніжної курки, запеченої на банці із пивом. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.

бан1
 
 
 Крок 2

Натріть курку сіллю і перцем всередині та зовні. Також я натер тушку 2 ст. л. приправи для курки, але якщо у вас такої немає, можна використати будь-які спеції до смаку.

бан2
 
 
 Крок 3

Змастіть курку з усіх боків олією за допомогою пензлика, в мене на це пішло приблизно 2 ст. л. Олія зробить шкірку хрумкою та золотавою.

бан3
 
 
 Крок 4

Зверніть увагу і на саму банку: якщо там є паперова етикетка, її обов’язково потрібно прибрати та ретельно вимити місце, де вона була наклеєна. Якщо ж етикетки і не було, саму банку теж потрібно ретельно помити. Відкрийте банку з темним пивом та відлийте приблизно ¼, аби не виділялося багато піни під час запікання та пиво не бурлило у банці.
 
 
 Крок 5

Обережно насадіть натерту спеціями курку на банку із пивом.

бан4
 
 
 Крок 6

Застеліть деко пергаментом та поставте у центр курку на банці, акуратно притримуючи, аби банка не впала.
 
 
 Крок 7

Поставте курку на нижній рівень розігрітої до 180 градусів духовки. Час запікання залежить від розміру курки: якщо це тушка до 1 кг, то запікайте хвилин 45-50, якщо ж більша, то довше. Аби перевірити готовність м’яса, проштрикніть тушку та подивіться, чи не виділяється сукровиця. Якщо виділяється прозорий сік, м’ясо готове. Дайте курці трохи «відпочити», а вже потім нарізайте та подавайте до столу.

Нагадаємо, раніше ми писали

Хлеб с объедками вместо пиццы: в Днепре известная доставка заставила ужаснуться своих клиентов (Фото)