Мер і міська рада Дніпра працюють злагоджено – експерт 

66% дніпрян задоволені роботою міського голови Бориса Філатова, а близько 53% – діяльністю Дніпровської міської ради. Такі дані були отримані в результаті опитування, проведеного громадською організацією «Спілка виборців міста Дніпра» до Дня місцевого самоврядування, який відзначають в Україні 7 грудня. 
«Запитання, які ми ставили містянам, стосувалися роботи міської влади – мера, міськради, виконавчих органів і комунальних підприємств Дніпровської міської ради. Якщо взяти наші попередні опитування, то раніше думки були значно скептичнішими. Наразі ж рівень задоволеності роботою міської влади загалом дає нам змогу сказати, що міська рада та міський голова працюють більш злагоджено», – зазначив член ГО «Спілка виборців міста Дніпра», доктор політичних наук Віталій Кривошеїн.
За даними опитування, 23% дніпрян вважають міську владу повністю відкритою (5 балів за п’ятибальною шкалою). 26% респондентів оцінили відкритість влади на 4 бали, а ще майже 19% – на 3 бали. Крім того, респондентам запропонували обрати твердження, яке, на їхню думку, найточніше характеризує міську владу. Найбільше опитаних вважають, що влада Дніпра, перш за все, покращує імідж міста – 23%. Водночас 18% респондентів упевнені, що влада правильно розпоряджається міським бюджетом, ще 18% охарактеризували діяльність органів місцевого самоврядування як відкриту та прозору, 16% містян схиляються до думки, що влада у своїй роботі орієнтується на потреби мешканців Дніпра.
«Такі результати пов’язані з тим, що за останні два роки Дніпро покращив свої позиції у різних рейтингах – і українських, і світових. Наше місто посідає у багатьох із них топові позиції. Так, наприклад, Дніпро за два роки піднявся на 11 сходинок у рейтингу комфортності українських міст за версією видання «Фокус» і у 2018 році посів 6-те місце з 22-х. У рейтингу прозорості 100 найбільших міст України, складеному українським представництвом міжнародної антикорупційної організації Transparency International, Дніпро покращив свій результат у 15 разів, піднявшись із 60-ї на 4-ту сходинку.   Наше місто також входить у топ-3 міст України з найбільшою середньою заробітною платою. Міська влада поступово починає приділяти  велику увагу економіці подій – проведенню різноманітних міжнародних фестивалів, спортивних змагань.   Усе це, безумовно, покращує імідж міста, роблячи його привабливим і для туристів, і для інвесторів», – пояснив член ГО «Спілка виборців міста Дніпра», доктор політичних наук Павло Петров.  
Крім цього опитування показало, що 29% мешканців міста вважають найбільш зручним каналом комунікації з владою особисті прийоми мера та інших посадовців і депутатів, 18% звертаються до влади через електронні ресурси, 15% – через єдину гарячу лінію. Опитування було проведене 30 листопада – 2 грудня методом особистого інтерв’ю (face-to-face). Генеральна сукупність дослідження – мешканці м. Дніпра у віці від 18 років та старші. Загальний обсяг вибірки – 1 000 респондентів. Вибірка є репрезентативною для населення міста за статтю та віком. Статистична похибка (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує  ±3,1%.