Мешканці Донецького шосе провели зразкову толоку. Прибирання у Дніпрі перетворилося на родинне свято (Фото, відео)

Тисячі дніпрян по усьому місту вийшли на толоку задля підтримки чистоти біля своїх осель та долучились до акції #Дніпро_квітучий. Генеральне прибирання відбулося в одному з найбільш зразкових будинків ж/м Кам’янський – Донецьке шосе, 3. Як пройшла толока та що встигли зробити, розповідає Дніпровська панорама, посилаючись на Дніпро Оперативний.

На таку ініціативу відгукнулось чимало мешканців ОСББ.

Ми плануємо трохи прибрати територію, пофарбувати паркан біля дитячого майданчика. Роботи досить багато і тим не менш намагаємося робити своїми силами, з урахуванням що зараз все подорожчало матеріали та роботи, намагаємося індивідуальними силами робити все що необхідно на сьогоднішній день, - розповіла голова ОСББ “Донецьке шосе 3” Ірина Цукерман.

Деякі з жителів прийшли на прибирання цілими сім’ями. 

Я тут фарбую дерево, бо знаю що біла фарба відлякує мурашок, - пояснює мешканка будинку Майя. 

Зокрема дніпряни прибирають свою територію, озеленюють та займаються благоустроєм своїх дворів.

толока

толока

толока

толока

толока

толока

толока

 Бо розуміють, що все починається з любові до себе та свого будинку.

Це ж наше лице нашого дому що сам зробиш те й буде. Це як у хаті вдома прибрав так і тут біля будинку, - каже мешканка будинку Любов.

Зі свого боку, депутат міської ради Дніпра Олексій Безуглий вкотре підтримав ініціативу мешканців району, які влаштували ось таку толоку та долучились до акції #Дніпро_квітучий. 

Загалом ж/м Камянський одна з частин колишнього Фрунзенський 2, дуже активні будинки тут в основному всі будинки ОСББ. І по більшій частині вони дуже активні і місто їм допомагає і навіть у цей військовий час люди виходять на суботники приводять території до ладу. Ви бачили що вони роблять своїми силами.   

Місто підтримає і я, як депутат, ми підтримуємо повністю ці ініціативи, допомагаємо чим можемо. Раніше це були саджанці і завоз землі, цього року це більш про благоустрій плитки та доріжки, або аварійні ремонти інфраструктури яка зазнала пошкоджень, але в принципі даний виникає симбіоз який дає дуже гарний результат.

Такі заходи об’єднують людей і дають розуміння того, що про свій дім, там де ти живеш, потрібно піклуватися і берегти його, - зазначив Олексій Безуглий.

Докладніше у сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Прибрали, пофарбували, висадили близько 200 кущів: мешканці АНД району долучилися до суботника в рамках #ЧистийДніпро та #Дніпро_квітучий