Мешканцям Дніпра роз'яснили, чи потрібно вносити зміни у документи, якщо перейменували вулицю

У Дніпрі останнім часом були змінені назви деяких вулиць, провулків, проїздів. У зв'язку з цим багатьох мешканців міста турбує питання, чи потрібно вносити зміни в ті чи інші документи. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Як повідомили у Департаменті правового забезпечення Дніпровської міської ради, законодавство не передбачає обов’язку вносити подібні відомості, оскільки зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання.

Перереєстрацію місця проживання особи можна здійснити під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба.
Отже, місце реєстрації змінювати не потрібно та відміток про нові адреси ставити не потрібно. Адже відомості про зареєстроване (або задеклароване) місце проживання (перебування) громадян зберігаються в Єдиному державному демографічному реєстрі, в електронній базі, зі збереженням попередніх даних про стару назву.   Ці відомості за бажанням особи вносяться до відповідних документів, що містять відомості про місце проживання/знаходження, - йдеться у повідомленні.   

Також у випадку зміни назви вулиці залишаються чинними документи, що засвідчують право власності на нерухомість.

У випадку перейменування вулиці, на якій розміщена нерухомість, українським законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно, зокрема свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо.

Зміни до документів про право власності на нерухоме майно необхідно буде вносити лише, якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість. У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва району. Отже, якщо власник бажає продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, у документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва, - пояснюють у Департаменті.

Для зміни документів громадянам потрібно звертатися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно - до ЦНАПу - із заявою про внесення змін до цього держреєстру у зв'язку зі зміною назви чи перейменування вулиці.

перейменування вулиць

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі перейменували ще 7 вулиць. Список та нові назви.