Місту на Дніпропетровщині хочуть змінити назву: оголошено обговорення (Відео)

Міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік дав старт обговоренню серед городян перейменування міста. Про це він повідомив у відеозверненні, повідомляє Дніпровська панорама.

За словами очільника, чому досі його не було перейменовано, цікавляться містяни під час зустрічей із ним.

Під час річного звіту перед громадянами я фактично дав старт обговоренню питання про назву нашого міста. Ми відкрили дискусії, щоб і мешканці міста, і науковці, і краєзнавці могли взяти участь у вирішенні проблеми перейменування Новомосковська. Прекрасно розумію, що комусь назва Новомосковськ, особливо приїжджим, ріже вухо. Але ми народилися у місті із цією назвою, живемо тут, тому міняти місту ім’я чи ні, повинні вирішити все ж таки саме городяни. Я не хочу узурпувати свої повноваження чи повноваження міського ради. Хочу, щоб висловилися усі мешканці міста щодо його назви, – сказав мер у своєму відеозверненні до новомосковців.
Обговорення цього питання відбуватиметься у соцмережах, серед керівників ОСББ та ЖБК, квартальних у приватному секторі та керівників підприємств", - сказав Рєзнік.

Якщо більшість новомосковців висловиться за перейменування, то розпочнеться другий етап із пошуку нової назви для міста.

Детальніше - у відео:

Нагадаємо, раніше ми писали: Геннадий Корбан: Запад помогает нам перейти в наступление – это дипломатическая победа Украины (Видео)