На Дніпропетровщині врятували червонокнижного жука, який виявився інвалідом

Мешканець Кривого Рогу врятував червонокнижного жука-оленя, який втратив один ріг та частину лапи. Цей найбільший з твердокрилих фауни України не міг самостійно вибратися з навісу. Про це повідомляє Дніпровська панорама.  

Ось такого красеня, але інваліда, сьогодні довелося спасати з навісу. Десь втратив правий ріг та частину правої передньої лапи.
07.06.23 року. Північ Кривого Рогу, - написав у соцмережі Марко Павлов.

жук-олень1жук-олень2

Відомо, що жук-олень -  один із найбільших жуків у Європі та у багатьох країнах занесений до Червоної книги. Він безпечний для людини. Фахівці радять при зустрічі з ним допомогати, якщо в цьому є необхідність. Наприклад, варто перенести його у безпечне місце. 

Чисельність жука-оленя низька і продовжує скорочуватись. Причиною цього називають безвідповідальну лісогосподарську діяльність людини – зменшення площ старовікових дібров, які є природними місцями перебування жука, та обробка лісових масивів пестицидами. Не останню роль у скороченні чисельності жука-оленя відіграють і люди, які збирають жуків до аматорських колекцій або й просто заради цікавості.

Нагажаємо, раніше ми писали, що під Дніпром помітили унікальне гніздо рідкісного птаха.