Ніжні, корисні та дуже смачні: тушковані кабачки в сметані

Кабачки - це прекрасний бюджетний продукт. З них можна приготувати безліч різних смачних страв. Дніпровська панорама пропонує чудовий гарнір - тушковані кабачки в сметані.

Якщо не додавати спецій, то ця страва гарно підійде для тих, хто має хроби травлення. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • Кабачки - 700 гр
  • Сметана - 180 гр
  • Оливкова олія - 2 стол.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Часник - 1 зубч.

Спосіб приготування:


  1. Підготуйте потрібні продукти. Можна брати будь-яку рослинну олію. Жирність сметани не важлива.
  2. Кабачки помийте, обсушіть. Якщо вони молоді, з ніжною шкіркою, її можна не очищати. Якщо овоч зріліший, видаліть насіння і очистіть шкірку. Наріжте кабачки півкружечками завтовшки не менше 0,5 см. Якщо овоч великий, то розріжте кружок на більшу кількість частин.
  3. Часник очистіть, помийте. Подрібніть його на дрібній тертці або пропустіть через прес. Можна часник дрібно нарізати. 
  4. На широкій сковороді злегка розігрійте оливкову олію. Викладіть на сковороду кабачки. Тушкуйте овочі та помішуйте кожні 5-7 хвилин. Якщо молоді, соковиті кабачки виділили сік, додайте вогонь і тушкуйте кабачки при відкритій кришці до випаровування вологи. Але слідкуйте за ступенем готовності кабачків, щоб вони не втратили форму.
  5. Викладіть на сковороду сметану, посоліть, додайте чорний мелений перець. Акуратно перемішайте. Готуйте на повільному вогні, прикривши сковорідку кришкою, близько 5 хвилин.
  6. Наприкінці приготування додайте до кабачків часник, перемішайте. Тушкуйте кабачки ще 2 хвилини і зніміть з плити. 
  7. Подавайте кабачки, тушковані у сметані теплими. За бажанням при подачі посипте дрібно нарізаною зеленню.

Смачного!

тушковані кабачки 1

Нагадаємо, раніше ми писали, що виходить швидко та смачно. Варення з вишні, лимону та шоколаду