Ніжні, корисні та дуже смачні: тушковані кабачки в сметані
Кабачки - це прекрасний бюджетний продукт. З них можна приготувати безліч різних смачних страв. Дніпровська панорама пропонує чудовий гарнір - тушковані кабачки в сметані.
Якщо не додавати спецій, то ця страва гарно підійде для тих, хто має хроби травлення. Перейдемо до приготування.
Складові:
- Кабачки - 700 гр
- Сметана - 180 гр
- Оливкова олія - 2 стол.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Часник - 1 зубч.
Спосіб приготування:
- Підготуйте потрібні продукти. Можна брати будь-яку рослинну олію. Жирність сметани не важлива.
- Кабачки помийте, обсушіть. Якщо вони молоді, з ніжною шкіркою, її можна не очищати. Якщо овоч зріліший, видаліть насіння і очистіть шкірку. Наріжте кабачки півкружечками завтовшки не менше 0,5 см. Якщо овоч великий, то розріжте кружок на більшу кількість частин.
- Часник очистіть, помийте. Подрібніть його на дрібній тертці або пропустіть через прес. Можна часник дрібно нарізати.
- На широкій сковороді злегка розігрійте оливкову олію. Викладіть на сковороду кабачки. Тушкуйте овочі та помішуйте кожні 5-7 хвилин. Якщо молоді, соковиті кабачки виділили сік, додайте вогонь і тушкуйте кабачки при відкритій кришці до випаровування вологи. Але слідкуйте за ступенем готовності кабачків, щоб вони не втратили форму.
- Викладіть на сковороду сметану, посоліть, додайте чорний мелений перець. Акуратно перемішайте. Готуйте на повільному вогні, прикривши сковорідку кришкою, близько 5 хвилин.
- Наприкінці приготування додайте до кабачків часник, перемішайте. Тушкуйте кабачки ще 2 хвилини і зніміть з плити.
- Подавайте кабачки, тушковані у сметані теплими. За бажанням при подачі посипте дрібно нарізаною зеленню.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, що виходить швидко та смачно. Варення з вишні, лимону та шоколаду