Перевірка енергоефективності. Як у котельнях Дніпра тепловики контролюють витрати газу

У п'ятницю, 3 березня, черговий по місту директор КП "Теплоенерго" Андрій Клименко проінспектував роботу двох котелень у Чечелівському районі. Однією із задач, яку поставив мер міста Борис Філатов перед тепловиками - є впровадження енергоефективих заходів на об’єктах теплопостачання. Тому сьогоднішнє інспектування котелень черговим по місту Андрієм Клименком було спрямоване на перевірку впровадження енергоощадних програм, повідомляє Дніпровська панорама.

котельная2котельна1котельная3

Першою була проінспектована районна котельня, що забезпечує теплом 126 будинків. Тут встановлено 3 котли, а протяжність мереж становить приблизно 39 км. За словами директора КП "Теплоенерго", цю котельню було обладнано спеціальним пристроєм, який дозволяє фіксувати витрати газу навіть без електроенергії. Це важливо, оскільки тоді йде сплата за фактично витрачений газ, а не за норматив.

Також тут замінена група мережевих насосів, завдяки чому більш ефективно використовується електроенергія і відповідно заощаджуються кошти. Черговий по місту Андрій Клименко перевірив цей об'єкт теплопостачання та залишився задоволеним його технічним станом. 

Другою локацією, яку проінспектував черговий по місту, стала котельня, що опалює дитячий інтернат/ навчально-реабілітаційний центр, у якому знаходяться діти з вадами розвитку. 

Саме через це для центру завжди опалювальний період триває довше. На житловий фонд ця котельня тепло не подає. Тут встановлено 6 котлів, а протяжність теплових мереж невелика і складає 1,17 км. 

У міжопалювальний період тут заплановано капітально відремонтувати котел. Якщо все вдасться, то його буде повністю замінено. 
За словами Андрія Клименка, після такої реконструкції не буде наднормового споживання газу, збільшиться коефіцієнт корисної дії, і тим самим покращиться якість надання послуги з теплопостачання.

Хочу нагадати містянам за необхідність вчасно сплачувати борги за послуги з теплопостачання. Я розумію, що іноді важко сплатити всю суму нарахування та робіть це хоч посильними частинками, але протягом всього року. Вже наближається завершення опалювального сезону - це час, коли ми проводимо ремонти, модернізації та реконструкції. Так, наприклад, у цій котельні заплановано замінити котел. Фінансова дисципліна містян дозволить нам більше зробити у міжопалювальний період, -  розповів черговий по місту, директор КП "Теплоенерго" Андрій Клименко.

контельная5котельная5котельная6

Нагадаємо, Нафтогаз попередив, що обов'язково потрібно зробити цього місяця.