Порада на мільйон. Смажимо господарське мило, щоб до блиску відмити каструлі та сковорідки

Можливо, ми здивуємо когось, розповівши про те, які дива творить господарське мило. Для тих, у кого засолений посуд із нагаром, особливо це стосується сковорідок, рекомендуємо скористатися цим простим способом, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Головком.

Господарське мило - це чудовий недорогий засіб, за допомогою якого можна вирішити безліч побутових проблем. Багато господинь використовують господарське мило для чищення килимів, підлоги, меблів тощо. Також досить часто з його допомогою стирають речі, адже це мило може навіть вивести деякі плями з одягу. Однак мало хто знає, що господарське мило чудово справляється із брудом та нагаром на посуді. Тому воно може стати в нагоді, якщо ви вирішили почистити сковороду.

кастрюлька

Як почистити сковороду

Візьміть звичайний брусок господарського мила та відрізаємо невеликий шматочок. Далі цей шматочок потрібно натерти на дрібній тертці.

Отриману мильну стружку рівномірно насипаємо на сковороду та додаємо трохи води. Зверніть увагу, що вода повинна ледве покривати господарське мило.

Увімкніть плиту і зачекайте буквально 5-7 хвилин. Цього часу буде достатньо, щоб миючий засіб розчинився і перетворився на однорідну масу. Як тільки це станеться, сміливо вимикайте вогонь і залишайте сковороду, щоб рідина охолола.
Через деякий час берете губку та відтирайте бруд. Саме за допомогою господарського мила, яке подіяло на нагар, його набагато легше прибрати.

Як почистити сковороду зовні

За допомогою господарського мила почистити сковороду від нагару можна не лише зсередини, та й зовні. Для цього потрібно натерти трохи мила та помістити його в невелику ємність. Потім до нього потрібно додати трохи теплої води і добре перемішати. Повинна вийти густа кашка.

Далі потрібно взяти кілька столових ложок соди та погасити їх оцтом. Цю суміш також додаємо до господарського мила та ретельно перемішуємо.

Тепер ми можемо розпочати очищення сковороди від бруду та нагару. Перевертаємо її та наносимо отриману суміш на брудну поверхню. Залишаємо сковороду у такому вигляді на 15-20 хвилин.

Коли вказаний час минув, беремо губку або щітку і починаємо відчищати бруд. Якщо з першого разу не вдалося прибрати весь бруд, то можете повторити цю процедуру.