"Призовники в зону АТО не підуть", - Пригунов

В області закінчується підготовка до початку призовної кампанії. З 1 жовтня по 30 листопада солдатами стануть близько 1500 молодих людей. Сьогодні разом із журналістами голова Дніпропетровської обласної ради, Гліб Пригунов проінспектував обласний військовий комісаріат та військові частини ЗСУ та Нацгвардії, щоб власне переконатися, як іде призов та в яких умовах будуть проходити службу призовники.

Майже 100 хлопців щодня проходять контрольну медичну комісію в обласному військкоматі. Саме тут відбувається розподілення по учбових частинах. Куди відправлять призовника залежить від його стану здоров’я, рівня освіти і, власне, побажання призовника.

Дмитро Терещенко, 22-річний хлопець прийшов до військкомату за повісткою, проте вважає службу в армії обов’язковою. «Після того як закінчиться строкова служба, хочу підписати контракт. Я хочу захищати свою країну і своє місто», - розповів хлопчина.

В 133 окремому батальйоні охорони та обслуговування з осіннього призову планують набрати близько 100 солдатів. «З кожним роком після учбових частин солдати стають все більш свідомими і не по рокам дорослими, кожен з них розуміє свою значимість для армії і для своєї держави», - зазначив командир133 ОБОО, підполковник Владислав Шеханцов. Як зазнають військові, з кожним роком зростає кількість солдатів, що після строкової служби підписують контракт зі збройними силами України. Головною причиною є патріотизм, проте не менш важливим є високий рівень заробітної плати – 7000 грн , а також цивілізовані умови проживання та якісне харчування.

На території військової частини №3036 Національної Гвардії України є тир, утримуються та тренуються військові собаки. Солдати мають гідні умови проживання і якісно харчуються, на території частини є навіть своя пекарня. Для солдатів створено спеціальні умови для тренувань та відпочинку. Все створено для виховання гідних охоронців вулиць міста. Будівля, в якій розташована військова частина наразі ведуться ремонтні роботи: замінюють вікна, проводка, приводяться до ладу казарми.

«Сьогодні служити в армії стало почесно. І в цьому беззаперечна заслуга Верховного головнокомандувача Збройних Сих України Петра Порошенка і його команди. В наших військових частинах створені відповідні умови для служби солдатів. Для того, щоб країна могла виховати справжніх своїх захисників. Звичайно, є куди зростати. Наприклад, є необхідність створити більш зручні умови проживання для контрактників – по 2-3 людини в кімнатах, а не в казармах. По-друге, до наступного року буде відновлена програма обласної ради для підтримки військових частин та комісаріатів. Порівняно з тим, як служили ще 5-7 років тому, наша армія змінилася у кращій бік», - зазначив Гліб Пригунов.