Рибак з Дніпропетровщини розкрив секрет засолювання риби

Рибак з Кривого Рогу розповів у соцмережі, як переробляє свій улов. Він надав покрокову інструкцію засолювання риби. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

риба2

За його словами, рибу вагою до 700 грамів він не патрє, щоб вона не була сухою. А перед засолюванням рибу треба витримати кілька часів у холодильнику. Це потрібно, щоб вона охолола, тому що при взаємодії риби з сіллю проходить реакція нагрівання.

Потім беру ємність,в мене пластиковий судок Влазе десь 4 кг риби. Та починаю складати шарами-риба, сіль. Виходить на чотири кілограми риби десь кілограм солі. Якщо уся риба крупненька то трошки більше солі,якщо дрібна то меньше.

Час на засолку теж залежить від розміру. Верховодка 1-2 дні. Плотва середнього розміру 4-5 днів. Велика - до тижня. Тому бажано щоби риба була +- одного розміру. Рибу засолили та забрали до холодильника.

Вимачую по часу рибу у солі, тобто була 4 дні у солі - 4 години у воді, можливо трішки більше, до 5 годин. Перші 2-3 години міняти воду частіше. 
Потім зливаю воду та на 30 хвилин залишаю у відрі ,що лишня волога стікала. Потім на балкон в сушарку.

Важливо!!! Роблю все так щоб рибу в сушарку викласти у сутінках або вночі (нема мух, та температура суттєво нижча ніж вдень)
Якщо жарко то треба щоб вікно на балконі було відчинено та був протяг, бо риба може пропасти!
Риба сохне. Ви регулюєте ступінь висихання риби.

І ще маленький секрет!!!не їжте рибу з сушарки,а перед вживанням положіть на день до холодильника!!! Усім смачного!!!
P.S ОБОВ'ЯЗКОВО сіль звичайна, кам'яна,чим крупніша,тим краще! - написав рибак.

риба3риба4пост про засолювання риби

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпропетровщині рибалка похвалився вже другим великим трофеєм.