Шеф-кухар Клопотенко поділився рецептом смажених баклажанів на зиму

Відомий кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом смажених баклажанів на зиму. За його словами, цю страву готувати дуже просто, а результат отримаєте неперевершений. Тож взимку, матимате справжню знахідку, повідомляє Дніпровська панорама. 

Клопотенко радить вибирати однакові баклажани, щоб вони були невеликі за розміром. За його словами, саме того розміру повинні бути баклажани, аби вони помістились до банки. Кулінар каже, що йому подобаються невеликі півлітрові баночки. Так відкриєте одну банку та "прихлопните за один присіст". Для тих, у кого велика родина - кулінар радить брати літрову банку. 

бак

Інгредієнти

На 2 півлітрові баночки:

1 кг баклажанів
2 перцю чилі
1 головка часнику
1 солодкий перець
2 ч. л. солі
6 ст. л. оцту
100 мл води
100-150 мл соняшникової олії

Приготування

Візьміть 1 кг баклажанів однакового розміру, помийте та наріжте однаковими кружальцями. Зробити кружечки товщиною 1 см. Тепер їх необхідно пересипати сіллю, щоб баклажани пустили сік. Залиште на 15 хвилин. Тим часом можна підготувати стерильні банки.

Пока банки стерилізуються приготуйте смачну заправку до "синеньких".

Візьміть 2 перці чилі, видаліть плодоніжки і насіння, очистіть 1 головку часнику та очистіть солодкий перець від плодоніжки і наріжте на 4 частини.

Приготовлені овочі пропустіть через м’ясорубку. В отриману масу додайте 1 ч. л. солі, 6 ст. л. оцту та 100 мл води і добре перемішайте.

За цей час баклажани вже пустили сік, його потрібно злити, а кружечки промокнути паперовим рушником. Тепер обсмажте кільця баклажанів на пательні з достатньою кількістю соняшникової олії по 2 хвилини з кожного боку. Додавайте олію на пательню при обсмажуванні кожної нової порції, бо баклажани дуже сильно вбирають олію.

Підсмажені кільця баклажанів покладіть в підготовлені стерильні банки, пересипте щільно заправкою. Як саме? Шар баклажанів, шар заправки і т.д.

Коли банки заповняться доверху, злегка їх утрамбуйте. Наповнені банки закупорте кришками і поставте на зберігання в прохолодне місце. Взимку ці баклажани будете смакувати з великим задоволенням. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Як приготувати вергуни. Смачний рецепт