Як приготувати вергуни. Смачний рецепт
Для тих, хто хоче побалувати рідних смачною українською стравою, яку в дитинстві готувала бабуся, радимо приготувати вергуни. Ними можна із задоволенням поласувати з чаєм чи компотом. Скористайтесь цим простим та перевіреним рецептом, повідомляє Дніпровська панорама.
Вергуни можна готувати як на домашньому кислому молоці, так і на купованому кефірі. Бажано брати більш жирніший.
Інгредієнти
Борошно — 400 г
Кефір — 200 мл
Яйце — 1 шт.
Цукор — 100 г
Ванільний цукор — 12 г
Розпушувач — 12 г
Цукрова пудра — 30 г
Олія — 300 мл.
Приготування
Кефір заздалегідь дістати з холодильника, щоб він потеплішав до кімнатної температури. З'єднати його з яйцем та цукром, перемішати вінчиком.
Просіяне борошно з'єднати з розпушувачем і ванільним цукром. І одержану суміш обережно додавати в кефір невеликими порціями. Тісто має вийти м'яким і не липнути до рук.
Розкачати отримане тісто завтовшки 7-8 мм. Порізати однаковими прямокутниками приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз.
У сотейнику добре розігріти масло, знизити вогонь до мінімуму і викласти кілька заготовок, враховуючи, що вергуни значно збільшаться в обсязі. Обсмажити у фритюрі до рум'яності, вийняти шумівкою на серветку, щоб позбутися зайвого жиру.
Нагадаємо, раніше ми писали
Пикантный вкус и хрустящая оболочка: лучший рецепт соленых огурцов на зиму