Штрафи зросли у 10 разів. Що треба знати про заборону на вилов риби у Дніпропетровській області

З квітня на переважній більшості водойм Дніпропетровської області діє щорічна нерестова заборона на вилов риби та раків. Тривалість нерестової заборони відрізняється залежно від регіонів та водойм. У більшості випадків - до середини червня. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Нерест - один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

Задля забезпечення комфортних умов для розмноження водних мешканців у цей час забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден, за виключенням тих, які використовуються органами рибоохорони. Забороняється також здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

У дозволених місцях у період нересту одній особі можна ловити за добу 3 кілограми риби.

Також у цьому році значно зросли штрафи за незаконний вилов риби.

Як змінилися штрафи

  • За вилов однієї щуки доведеться сплатити 3 468 гривень замість 340
  • За одного судака – 3 587 гривень замість 510
  • За одного сома – 5117 гривень замість 425

Війна, що триває в Україні, також відзначилась на повсякденному житті рибалок та роботі Держрибагенства. На період нерестової заборони були складені інтерактивні карти. Кожен міг відстежити місця, де можна ловити рибу та раків, а де ні. Зараз ці карти закриті. Однак існує вичерпний перелік дозволених місць для риболовлі. Щоправда не всі про нього знають. Порушники потрапляють у поле зору інспекторів, але не завжди погоджуються із санкціями.

Детальніше про це - у сюжеті тележурналістів.

Раніше ми писали, що у Дніпрі рибак витяг із Самари карася з рекордною вагою.