Смакувати будемо взимку. Приготуємо неймовірний компот з полуниці та черешні

Літній сезон полуниці та черешні добігає кінця. Треба думати, що приготувати з фруктів, які залишились у вас в садку. Дніпровська панорама пропонує дуже простий компот з полуниці та черешні на зиму.

Приготування цього напою не займе у вас багато часу. Задумайтеся про те, як ви будете смакувати компот взимку. Перейдемо до приготування.

Складові на банку об'ємом 3 літри:

  • ягоди полуниці свіжі – 1 кг
  • ягоди черешні свіжі – 1 кг
  • цукор – 2,5 склянки
  • вода – 2 л

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Банку об'ємом 3 л вимийте і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
  2. Ягоди переберіть, вимийте під проточною водою та обсушіть. Черешню в компот беріть з кісточками, у полуниці обірвіть чашолистки.
  3. Заповніть ягодами підготовлену банку, у вас вийде приблизно на половину об'єму. Закип'ятіть воду і обережно залийте окріп у банку, намагаючись направляти гарячий струмок на ягоди, а не на скло.
  4. Накрийте кришкою банку і залиште на 15 хвилин. Потім злийте воду в порожню каструлю.
  5. Додайте у воду цукор, поставте каструлю на плиту, доведіть сироп до кипіння і варіть на слабкому вогні 2-3 хвилини, до розчинення кристалів цукру.
  6. Зніміть каструлю з вогню, залийте сиропом пропарені ягоди в банку, щільно закупоріть або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть і укутайте до остигання. Компот із полуниці з черешнею на зиму після остигання поверніть у нормальне положення та зберігайте у темному місці при кімнатній температурі.

Смачного!

 Нагадаємо, раніше ми писали, що квас та кефір у окрошку не додаю. Готую набагато простіше, а виходить смачніше.