Тарифи на які комунальні послуги можуть змінитися у Дніпрі в лютому

У лютому більшість комунальних тарифів для українців підвищувати не планують. Винятком є тарифи деяких комунальних підприємств, які можуть за допомогою місцевої влади переглядати ціни на свої послуги.

Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Obozrevatel.

Наприклад, таке рішення ухвалили у Бориславі Львівської області, де переглянули тарифи на холодну воду (централізоване водопостачання та водовідведення). Тому українцям варто хоча б раз на місяць відвідувати сайт свого місцевого самоврядування.

Там за законом зобов'язані попереджати заздалегідь про майбутній перегляд цін на послуги комунальних підприємств.

Тариф на централізоване водовідведення збільшиться для всіх споживачів на 3 грн 19 коп. та становитиме 17 грн 06 коп.", – зазначають у повідомленні Бориславської міськради.

Загалом по Україні вартість води мали переглянути ще у січні, проте рішення відстрочили. Ціни на газ, електроенергію, опалення та гарячу воду не повинні міняти не лише у лютому, а й як мінімум у найближчі місяці.

Не забудьте передати показання лічильників

На початку кожного місяця українцям потрібно передавати показання приладів обліку електроенергії та газу. У компаніях-постачальниках цих послуг нагадали терміни.

Показання (за електроенергію), які будуть надані до 3 лютого, допоможуть правильно сформувати квитанцію. Просимо передавати свідчення лише за наявності безпечної можливості та доступу до лічильника", – поінформували клієнтів у ДТЕК. Показання за світло можна передавати в чат-ботах обленерго, телефоном та за допомогою особистого кабінету на сайті.

Газопоставляюча компанія "Нафтогаз України" у свою чергу нагадала, що її клієнти мають передати дані до 5 лютого. Показання потрібно передавати не "Нафтогазу", а своєму оператору ДРС, тобто облгазу.

Останнє у лютому не стосується лише абонентів "Харківгазу" та "Дніпрогазу", які перебувають у процесі переходу на сервіси "Нафтогазу". Ці споживачі повинні передати показання безпосередньо до газопостачальної компанії.

Передати показання оператору ГРС (облгазу) можна кількома способами:

  • прийшовши в офіс обкладення або по телефону;
  • у чат-боті облгазу або на його сайті;
  • через ящики прийому показань.