Тут тваринки лише страждають: найгірші ветклініки Дніпра

Тварини - найкращі друзі людини. І звісно ж хочеться, щоб наші домашні улюбленці завжди були здоровими. Але якщо трапиться якесь лихо - ми не будемо економити та відвеземо тваринку у кращу ветклініку. Проте є такі ветлікарні, де з вас і гроші здеруть, і покалічать вашого улюбленця. Де не варто лікувати тварин у Дніпрі - розповість Дніпровська Панорама.

Центр Ветеринарної Травматології та Ортопедії "Айболіт"

Ветеринарна клініка "Айболіт" нещодавно потрапила у гучний скандал. Клієнтка привезла собаку невеликої породи на стерилізацію. Після операції у тварини розпочався запальний процес, з яким не могли розібратися більше, ніж півроку. Як розповідає власниця собаки, після операції вона одразу помітила дивний набряк у місці розрізу. 

Після шести місяців боротьби із хворобою господарі все ж звернулись до іншої клініки – там собаці знову зробили операцію. Всередині загоєння під час неї знайшли великий шмат ниток. 

Саме це відкидав організм. А в "Айболиті" мені півроку розповідали, що мій собака не одужує через "особливості організму". Це дослівно. Більше їм сказати не було чого, оскільки персоналу "Айболита" не вистачає, мабуть, для цього знань, освіти та досвіду. Інакше це пояснити не можу. Коли після операції я звернулася до "Айболіту" і показала їм фотографії того, що було виявлено всередині мого собаки, вони сказали що «ЦЕ ФЕЙК»! Що нитку мені підсунули в тій ветклініці спеціально, щоб зробити операцію і здерти з мене гроші, – обурюється господарка собаки. 

Також у клініки невисокий рейтинг у Google:

айболит

Ветклініка "Троїцький" 

троїцький

У клініки більшість відгуків у Google з однією зірочкою. Клієнти ветлікарні скаржаться на те, що ціни на послуги тут дуже високі, а ставлення персоналу до тварин недбале. Крім того, ветеринари ставлять помилкові діагнози:

Ставлять неправильні діагнози. Не змогли діагностувати звичайний лишай у собаки, призначили тривале та дороге лікування. Склалося враження, що роблять це навмисно. Не рекомендую зв'язуватися із цією клінікою, - пише обурений власник собаки.

Також у клініці вашому улюбленцю можуть зробити уколи, на які у нього буде алергія:

Привіз свого улюбленця. Здерли грошей. Поставили неправильний діагноз по крові. Тому що крові взяли мало. Із загальним аналізом крові тварина має лежати та не дихати. Прописали уколи, на які у тварини алергія. Що можу сказати. У житті більше не повезу тварину до цієї ветеринарки, - пише клієнт клініки.

Через помилкові діагнози клієнти не лише витрачають гроші, а й можуть втратити своїх тварин:

Звертався двічі на місяць, обидва рази ставили неправильний діагноз собаці, призначене лікування відповідно не дало жодних результатів. Тільки витрачено 5 тисяч грн. У собаки було запалення матки (нам лікували "переїдання") і якби не звернувся до сусідньої ветклініки, в якій їй одразу ж провели операцію, то лікувати вже було б нікого.

Ветеринарна клініка "ВетОберіг"

ветоберіг

У ветклініці "ВетОберіг", згідно з відгуками клієнтів, у разі невдалого лікування вам взагалі можуть порадити приспати собаку. Також клієнтам не повідомляють результати аналізів, коли ветеринари не можуть вилікувати тварину:

Ось так за один день собаку, у якої були елементарні глисти, накололи препаратами до стану відключення та запропонували її приспати та поховати! Мені навіть не розшифрували аналізи крові, які ми у них здавали того вечора, просто надіслали ПДФ файли з результатами, на моє прохання сказати, що вона думає про результати - відповіді не було. Будь ласка, будьте уважні, дуже сподіваюся, що цим відгуком я допоможу вберегти тварин та їхніх господарів від такого лікування! - пише обурена клієнтка Оксана Налобіна.

Іншим тваринам у клініці взагалі призначають лікування без аналізів. У даному випадку це привело до фатального наслідку:

Не можу радити цю ветеринарну клініку, оскільки привела сюди собачку, їй спочатку поставили неправильний діагноз, через 2 дні поставили інший, без будь-яких аналізів, просто за симптомами. Після цього з'ясувалося, що кололи препарати, несумісні між собою. На мої заперечення лікар просто перестав відповідати. У кінцевому результаті собачка померла...  - пише Крістіна Прохорова.

Ветклініка "Звірятко"

Ця ветклініка у Google має 130 відгуків, більшість з яких негативні. Є безліч скарг на лікування тварин у "Звірятці", яке закінчилося смертю. За словами однієї з клієнток, її кошеня загинуло після того, як заразилося від інших тварин у клініці. Співробітники закладу відмовились визнавати свою провину:

Жахливе місце та персонал. Лікували у них кошеня місяць, потім залишили на добу в стаціонарі і після цього пару днів він погано почувався, з'явилася кров, я віднесла в клініку і в результаті через добу він помер. Кошеня ніде не могло більше заразитися, крім цієї клініки, оскільки зовсім не контактувало з іншими тваринами. Грошей здерли просто неймовірну кількість. Якщо ви любите своїх тварин і хочете, щоб вони жили, обходьте цю клініку стороною.  - коментує Дар'я Кисла.

звірятко

Також одній з клієнток відмовилися лікувати кота, бо він був...дуже агресивним:

Принесли кота з інтоксикацією, що раптово виникла. Не їв, рвав. Гаснув на очах. Без аналізів та обстеження сказали, що кота лікувати сенсу особливо немає (16 років котику), і сказали, що швидше за все треба буде робити евтаназію. Здали у них аналізи, але надавати першу допомогу ніхто не збирався. Сказали, що ставити крапельницю не будуть, бо кіт агресивний. Що за маячня?! - пише Анастасія Осмоловська.

Ветеринарна клініка "Анімалія"

У клініки "Анімалія" також безліч негативних відгуків від клієнтів. Вони скаржаться на високі ціни на послуги, а також на те, що у стаціонарі за тваринами не доглядають. В результаті такого відношення одна з клієнток втратила свого собаку:

Вбили собаку за 3 дні. Не годували і не напували, коли прийшов до тями після нападу. Не подзвонили, коли прийшов до тями, хоча я просила багато разів у будь-який час доби дзвонити. Стаціонар жахливий, про гроші я взагалі мовчу. Але це ніщо – нічого не поверне мені мого друга та дитини, - пише Анастасія Кролівецька.

Одному з клієнтів взагалі повернули ледь живу кішку, хоча їй повинні були зробити стерилізацію і вона була абсолютно здоровою: 

Була абсолютно жива кішка, після стерилізації виглядає так. Приховують причини того, що сталося, - пише клієнт клініки.

кішка

Сподіваємося, що це лише одиничні випадки, і загалом тваринки проходили вдале лікування у цих клініках. Проте варто враховувати цю інформацію, якщо вам доведеться лікувати своїх домашніх улюбленців.

Читайте також Найгірші роботодавці у Дніпрі за відгуками працівників: ви будете здивовані