У Дніпрі 212 медичних працівників-переселенців влаштувалися на роботу до міських лікувальних закладів

У Дніпрі медичні працівники-переселенці (лікарі, медичні сестри) мають можливість працевлаштуватися до міських закладів як первинної, так і вторинної ланки медицини. Йдеться про центри первинної медико-санітарної допомоги та міські лікарні. Загалом на сьогодні працевлаштовано 212 медичних працівників-переселенців, повідомляє Дніпровська панорама.

Дитячий анестезіолог Ігор приїхав до Дніпра з Маріуполя наприкінці березня. 

вра

25 лютого я заступив на добове чергування у лікарні Маріуполя і виїхав звідти 21 березня. Майже місяць працювали без вихідних. За добу було 60-80 пацієнтів. Допомогу надавали як дітям, так і дорослим. Ситуація була вже вкрай критичною. Постійні вибухи, вибиті шибки. Коли виїжджали, дорога була важкою, їхали замінованими автошляхами.

Приїхавши до Дніпра, одразу звернувся до однієї з міських лікарень, аби влаштуватися на роботу, і мене взяли. Усіляко допомогли тут з організаційних питань щодо різних документів, довідок. Словом, відчувається постійна турбота, гарне ставлення колег. Загалом у медичних закладах Дніпра багато влаштувалось і моїх колег з Маріуполя, — розповів чоловік. 

ле

Медична сестра Марина приїхала до Дніпра з Лисичанська і теж влаштувалася до однієї з міських лікарень:

мед4

Дуже тяжко виїжджали зі свого міста. Волонтери допомогли. Приїхала до Дніпра разом з донькою. До цього тут ніколи не була. Звісно, були страхи, переживання щодо того, як жити далі, куди йти працювати. На щастя, все вийшло досить швидко. Прийшла до відділу кадрів міської лікарі і мені запропонували роботу. Виконую усе те, що й робила у лікарні Лисичанська. Загалом тут усі привітні, гарне ставлення відчуваю.

ле1