Як у Дніпрі братва відомого кримінального авторитета віджимала Володарку (Відео)

Як колись відома у Дніпрі швейна фабрика ім. Володарського, яку в народі називали Володаркою, стала приводом для нападів? Колишній власник і бізнесмен Дмитро Фоменко розповів, як на нього полювало злочинне угрупування відомого у Дніпрі кримінального авторитета Олександра Петровського-Наріка, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV.

Цікаві історичні факти про Володарку

Поки історики сперечаються з урбаністами чи має, так звана, Володарка значення як пам’ятник промислової архітектури, навколо неї – точаться баталії.

Як розповів відомий у Дніпрі історик Максим Кавун, історична будівля фабрики Володарського насправді одна з найдавніших історичних локацій нашого міста.

Це взагалі єврейський квартал. У 1856 році тут з'являється тютюнова фабрика Іллі Джигіта – це найбільше підприємство в цій галузі, вона була своєрідним брендом, її рекламу можна побачити в усіх Катеринославських виданнях. І в радянський час на місці володінь сім’ї Джигіт розташовується швейна фабрика імені товариша Мойсея Володарського. Вона була заснована 5-го квітня 1922 року, тобто у цьому році, взагалі, 100 років виповнюється цій фабриці. Це єдина така промислова споруда в стилі конструктивізму в центрі міста, бо ми знаємо, що взагалі промислові підприємства розташовувались за околицями – в пригородах, - розповів Максим Кавун.    

Фабрика росла і розвивалася, зносили старі та будували нові корпуси.

Коли все змінилось

А у 90-х швейну фабрику "Мрія", вона ж Володарка, приватизували. Власником став бізнесмен Дмитро Фоменко, він же президент ЗАТ "Фінансовий союз банк", частиною якого свого часу стало КП "Мрія", завдяки погашенню численних кредитів, які привели фабрику до банкрутства. У пана Фоменка її і "віджимали". При чому ефектно: із застіллями, зламаними кістками та замахами на вбивство - по класиці 90-х, але…у 2016 році. 

Я на собі побачив і відчув опг Наріка та Еміля - це було запрошення Наріка до його дому на Динамо в нього приватний будинок, був обід, обіймання і пропозиції вирішувати уся питання, які мене хвилюють, але ділитися будь яким результатом з цією опг.

Я дуже добре знав до того, що з себе представляє, тому не відмовився, але і не дав свого дозволу, але через декілька, мабуть 2 неділь вибух у моєму автомобілі разом зі мною дав зрозуміти мені, що ця пропозиція була не зовсім мирною. Мій автомобіль став повністю зруйнованим, але мені чудом вдалося вижити і після цього я дуже добре зрозумів, з ким я маю справу, - розповів бізнесмен Дмитро Фоменко.


Про найгарячіші деталі цієї справи, детальніше - в проекті "Бавовна".