У Дніпрі молодь відкрила купальний сезон у кар'єрі на Червоному камні (фото)

У Дніпрі раптово відкрили купальний сезон на популярному кар'єрі, що розташований на житловому масиві Червоний камінь. У четвер, 18 травня, там ціла група молоді пірнала зі скель. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Гранітний кар'єр на Червоному Камені - одне з найпопулярніших місць літнього відпочинку містян, незважаючи на те, що щороку там трапляються нещасні випадки на воді. Офіційно купатися у кар'єр заборонено. Проте мешканці Дніпра, особливо молодь, нехтують цією забороною.

У середині ХХ століття у цьому кар'єрі добували граніт, але потім він був затоплений ґрунтовими водами. Після цього водойма перетворилася на зону відпочинку. Офіційно пляж відкривали лише один раз - у 2011 року. Тоді була спроба облагородити цю зону відпочинку - встановили лавочки та будки з охороною. Невдовзі пляж офіційно закрили.

кар'єр на Червоному камені1кар'єр на Червоному камені2кар'єр на Червоному камені3кар'єр на Червоному камені4кар'єр на Червоному каменікар'єр на Червоному камені5кар'єр на Червоному камені6кар'єр на Червоному камені7кар'єр на Червоному камені8кар'єр на Червоному камені9кар'єр на Червоному камені10кар'єр на Червоному камені12кар'єр на Червоному камені14кар'єр на Червоному камені15кар'єр на Червоному камені17кар'єр на Червоному камені20кар'єр на Червоному камені21кар'єр на Червоному камені22

Фото: Валерій Кравченко

Раніше ми писали, що у Дніпрі розцвів дивовижної краси кущ.