500 гривень за сало? У Дніпрі на Озерці люди стоять в черзі

У Дніпрі мало не щодня змінюються ціни. Ситуація із м'ясом та салом тому не виключення, повідомляє Дніпровська панорама. 

За словами дніпрян, щоразу після походу до магазину, супермаркету чи ринку, їм хочеться випити зайспокійливого. Чому? Бо доводять до цього ціни. Зокрема ціна на сало сьогодні мало не вдвічі дорожчі за м'ясо.

'

В Україні та й зокрема у Дніпрі, за даними порталу Мінфін, підвищилися ціни на всі види свинини, курятини та сала.

М'ясокомбінатам дуже важко знайти свинину, а замовлень на м'ясо багато. Так що свинарі будуть з прибутком, - пояснив експерт Олексій Соболєв.

За словами фахівців, багато великих українських свинокомплексів розташовані на тимчасово захоплених ворогом територіях, а поставки з підприємств прифронтових районів Дніпропетровської та Харківської областей обмежені через постійні загрози обстрілів.

У Дніпрі на Озерці ціни на сало б'ють рекорди

Як стало відомо кореспонденту ДП з власних джерел, сьогодні сало на ринку Озерка користується шаленим попитом. 

Складається враження, що м'ясо зараз нікому не потрібно. Люди йдуть і питають найчастіше лише про сало. І беруть його по будь-якій ціні, воно дуже користується попитом.

Ціни на сало сьогодні стартують від 100 гривень. А таке красивеньке та смачне обідеться від 250 до 300 гривень за кілограм. І люди купують його, нерідко, навіть вистоюють в чергах, - розповідають продавці на ринку.

Щодо м'яса, то як стало відомо нашому кореспонденту, ціни на нього також виросли, але не так сильно, як на сало. До речі, продавці з м'ясного павільйону запевнили, що на Озерці чи на ринку м'ясо зараз обійдеться дешевше, ніж у магазинах. Чи так це? Ви можете переконатись самі під час їх відвідин.

Зокрема, на Центральному ринку Озерка  м`якоть cвинини коштує 140-150 гривень, шия - 200-220, філе - 200 грн за кг. 

Причиною здорожчання ціни є ріст закупівельної вартості, вона стартує від 115-120 грн за кг.

На думку експертів, у подальшому ціна на вартість м`яса також зростатиме. Особливо, звертають увагу продавці, ще більше "підніметься" сало. Не виключено, що воно "добіжить і до 500 грн за кг".

А я просила людей влітку, коли сало плавилось у нас на прилавках від спеки, купувати його, робити хоч невеличкі запаси, аби зекономити в майбутньому. Тоді його віддавали дешево. Казала, покладіть до морозилки, а восени воно буде, як знахідка. І права була! Сало продовжує стрімко зростати в ціні. Щоправда, мало хто мене слухав та й на весь вік не накупишся, - прокоментувала продавець м'яса Тетяна.

Нагадаємо, раніше ми писали

Зима будет тяжелой: глава Никопольской РВА посоветовал запасаться теплыми вещами

Уже добу немає звістки: у Дніпрі та області розшукують 17-річну Марію