У Дніпрі на весняно-літній сезон вийшов ретротрамвай

У Дніпрі починаючи з суботи, 13 травня, на вісняно-літній сезон вийшов на маршрут ретротрамвай. Це найстаріший вагон у місті, він перевозить містян та гостей Дніпра історичним маршрутом: від Залізничного вокзалу і до вулиці Центральної. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

0x0 (3)

Як зазначив водій ретротрамвая Денис Криштопа, завдяки роботі кваліфікованих спеціалістів вагон вдається підтримувати у справному стані протягом тривалого часу. Загалом цей трамвайний вагон працює вже 26 років на лінії, а проживає він вже своє третє життя. Бо колись він був пасажирським, потім був службовим, а зараз його роль - екскурсійна.

0x0 (4)

Зі свого боку провідний фахівець КП "Дніпровський електротранспорт" Дніпровської міськради Нікіта Керенцев додав, що на бортах вагона можна побачити історичні фотографії, повʼязані з трамваями у Дніпрі, а всередині розміщені літописи з історіями про трамвайний рух у місті. Тож цей ретровагон є однією з ключових візитівок Дніпра, адже таких вагонів в Україні залишилось не так багато. Аналогічні приклади є у Вінниці та Києві, але саме у Дніпрі одні із перших зробили таку міську фішку, як історичний трамвай.

0x0 (5)

Ретротрамвай працюватиме починаючи з 13 травня, в суботу та неділю з 11:00 до 20:00. Проїзд коштуватиме 9 гривень, також на екскурсійному маршруті не передбачено пільг.

0x0 (1)

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі сплатити за паркування тепер можна за допомогою QR-коду.