У Дніпрі презентували нове оформлення для тролейбусів

Дніпровські тролейбуси почали стилізувати під єдиний дизайн. Ззовні їх оформлюють у лазурний колір із зображенням символіки міста, а всередині зробили різнокольорову навігацію (інформаційні стікери для пасажирів).

_MG_6071

«Від початку тролейбус має заводське оформлення салону. Тобто ми не створювали новий дизайн, а лише оформили машини у співпраці з громадським об’єднанням «Дніпро дизайн». Інформаційні стікери зробили у трьох кольорах. Жовтим кольором позначено все те, що стосується оплати проїзду, багажу тощо. Синім – інформаційні вказівники, наприклад, тримання за поручні, місця для пасажирів із дітьми, для колясок чи інвалідних візків, розміщення USB-розеток тощо. Червоним кольором – про випадки аварійних ситуацій. Загалом ці кольори обрані тому, що між ними найбільша кольорова різниця. Окрім того, усередині тролейбуса розміщена схема руху електротранспорту у місті», – розповів головний художник Дніпра Сергій Білопольський.

Він також зазначив, що наразі команда фахівців працює над створенням єдиного дизайну для дніпровських трамваїв. Відомо, що ззовні вони будуть червоними.

_MG_6214

Зі свого боку заступник директора з експлуатації та перевезень комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков додав: «На сьогодні вже шість тролейбусів мають нове оформлення. Нові тролейбуси, які місто отримає, теж будуть у новому дизайні. А надалі усі інші такі машини, що проходитимуть капітальний ремонт, теж робитимуть у єдиному стилі. Кінцева мета – щоб тролейбуси та трамваї Дніпра мали своє забарвлення, були у єдиному дизайні».

_MG_6081 (1)