У Дніпрі світлофори стають незламними. Черговий містом перевірив нововведення

 Добре відомо, яке значення мають ці пристрої сигналізації на автошляхах та перехрестях. Іноді від роботи світлофорів залежить не лише дорожній рух, а й життя людей. Важливо, щоб вони не припиняли свою роботу. Тому у Дніпрі світлофорам надають додаткове живлення. Декілька пристроїв сигналізації вже оснастили безперебійним джерелом  енергії. Черговий містом сьогодні перевіряв, як це роблять. Передає Дніпровська панорама.

Під час блекаутів вимикаються світлофорні об’єкти, через це виникають затори та аварійні ситуації на дорогах міста. Аби запобігти колапсу в періоди відключення електроенергії на жваві перехрестя поліція ставить регулювальників руху. Але це не вихід, вважають фахівці. Треба створити автономні світлофори, робота яких не залежить від відключень електрики.

Черговий по місту, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Ігор Маковцев перевірив роботу світлофорного об’єкту, оснащеного безперебійним джерелом енергії.

світлофор черговий

Світлофор який сьогодні оснащували аккумуляторами, розташований на одному з жвавих перехресть в центральній частині Дніпра.

світлофор1

Міською владою було прийнято рішення почати тестування системи альтернативного живлення цих перехресть. Наразі акумуляторними батареями оснащені вже 4 світлофорні об’єкти. Коли зникає живлення, ці світлофори автоматично переходять на роботу від альтернативного джерела. Його вистачає на 5-6 годин роботи.

З поліцією погоджено 20 світлофорних об’єктів, на яких потрібно встановити безперебійники. При наявності фінансування ці об’єкти будуть забезпечені акумуляторними батареями в першу чергу.

Раніше ми повідомляли Электроэнергия может подорожать уже в апреле. Сколько придется платить в Днепре.