У Кам'янському біля СТО зустріли нічного хижака (фото)

У Кам'янському прямо біля одного з СТО місцева жителька зустріла рідкісного гостя міської межі - сову вухасту. Жінці пощастило сфотографувати нічного хижого птаха. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

сова вухата Кам'янське

Після зустрічі з цим лайфером емоції не відпускали мене ще кілька годин!!! Це було дуже несподівано зустріти сову вухату поряд з СТО. І якби я не вирішила пройтись до дерева метрів 10-15 де він сидів, то напевно і не побачила б. Бо я недалечко хвилин 15 тусувалась і дивилась в зовсім іншому напрямку - на припутнів 
А тут така краса. До цього моменту тільки їх угукання чула. Мрії збуваються. Правий берег м. Кам'янське, Дніпропетровська область, 22.04.2023, - написала у соцмережі Анна Охременко.

сова вухата Кам'янське

Відомо, що сова вухата - типова мешканка Дніпропетровщини, проте побачити її посеред великого міста практично неможливо. Й хоча популяція цього птаха достатньо велика, все ж орнітологи вважають, що загрозливими чинниками для вухатої сови є винищення людиною мишоподібних гризунів, які складають основу її кормової бази. Також небезпеку для виду становить винищення сов так званими "мисливцями" та просто жорстокими людьми, суцільна вирубка лісів, старих садів і лісопаркових зон.

Раніше ми писали, що під Дніпром помітили перелітного птаха, який може імітувати спів інших пернатих.