У популярному парку Дніпра з'явилися одразу кілька багатодітних пташиних родин (фото, відео)

У Дніпрі в парку Яхт-клубу Січ одразу кілька пташиних пар вивели у світ своє потомство. Мабуть, найбагатодітніша сім'я - у павичів. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Жвавих павичів-малюків на прогулянці супроводжує лише мама. Вона дуже уважно стежить за відвідувачами парку, які знімають малюків на фото та відео. Пташенята тримаються зграйкою, намагаються не відставати від мами, але вже самостійно шукають собі корм у траві.

павичі Яхт-клуб Січ5павичі Яхт-клуб Січ3павичі Яхт-клуб Січ2павичі Яхт-клуб Січ1павичі Яхт-клуб Січ

А ось курчата карликових курей гуляють у супроводі обох батьків і при цьому за безпекою малюків стежить голова пташиного сімейства. Ці пташенята виявилися найсміливішими, вони майже не бояться відвідувачів парку, приймають від них частування і навіть дозволяють себе погладити.

кури Яхт-клуб Січ7кури Яхт-клуб Січ2кури Яхт-клуб Січкури Яхт-клуб Січ4кури Яхт-клуб Січ3

Найсерйозніша система безпеки – у гусей. Їхні пташенята виходять на прогулянку у супроводі кількох дорослих птахів, які шиплять на всіх, хто зустрічається їм на шляху. А тих, хто наближається надто близько - і зовсім норовлять ущипнути. Присипляє пильність дорослих гусей лише частування від відвідувачів парку.

гусі Яхт-клуб Січ1гусі Яхт-клуб Січ

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі помітили родину шпаків, які охороняють гніздо та майбутнє потомство від чужинців.