Українські захисники збили всі 8 ракет, які ворог вночі спрямував на Дніпропетровщину

Вночі 9 травня росіяни здійснили ракетну атаку на Україну, в тому числі на Дніпро та область. Сили ППО з повітряного командування "Схід" збили над Дніпропетровщиною всі 8 ворожих ракет, які ворог спрямував на область. Але уламки від однієї впали на на чотириповерхівку у Дніпрі. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на голову Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Дякую ППО за цей ранок! Відпрацювали потужно.

Вночi вiйськовi з повiтряного командування "Схiд" збили всi 8 ракет, якi ворог спрямував на область, зазначив Сергій Лисак.

За його словами, уламки російського "металобрухту" впали на чотириповерхівку у Дніпрі.

Поранена 32-річна жінка, вона у лікарні. 

У будинку пошкоджені дах та перекриття кількох квартир, - написав голова ОВА.

Крым того, на третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Доки працювали вибухотехніки, кілька десятків мешканців евакуювали.

Небезпечні уламки вже вивезли, їх знищать, - зазначив Сергій Лисак.

За словами голови Дніпропетровської ОВА, неспокійною була ніч і на Нікопольщині. По самому Нiкополю та Марганецькiй громадi агресор бив з важкої артилерії. 

Один приватний будинок знищено, ще 4 - пошкоджені. Побиті господарська споруда та лінії електропередач. Люди цілі, - уточнив голова ОВА.

За повідомленням Повітряних сил України, 9 травня рашисти завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування. випустивши 8 крилатих ракет "Калібр" та 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації  – чотирьох Ту-95мс (район Каспію). Українськими оборонцями знищено 23 з 25 крилатих ракет.

Нагадаємо, раніше ми писали: Вночі у Дніпрі тривоги лунали двічі. Подробиці