В Україні різко знизили зарплати: кому не пощастило

Після повномаштабного вторгнення армії рф в Україні значно знизилися зарплати. Хто постраждав найбільше, а хто отримує такі ж суми, як і до війни - читайте у матеріалі Дніпровської Панорами

Як стало відомо з кадрового порталу grc.ua, у липні більшість сфер утрималися від зниження зарплат, проте є виключення. Найбільше падіння середньої оплати праці відчули представники сфери видобутку сировини - на 37,5%.

 Знизилися також зарплати у сфері готельно-ресторанного бізнесу: середня зп складає 16 700 грн. Також менше стали заробляти працівники банків, охоронці, менеджери з персоналу, робітничий персонал. Менші зарплати, ніж на початку літа, у виробництві та сільському господарстві, у сфері інсталяція та сервіс, у будівництві та нерухомості.

Хто постраждав найбільше

Найбільше під час війни постраждали юристи та спеціалісти сфери страхування. Від початку війни вакансій для них майже не було. Юристам в середньому у липні пропонують 15 500 грн, страхувальники можуть розраховувати на 13 500 грн в місяць.

Найнижчі зарплати отримували представники робітничих професій (у середньому 12 800 грн), охоронці (9 700 грн), а також студенти та спеціалісти, які лише починають кар’єрний шлях (приблизно 9 500 грн).

Хто отримує найбільшу зарплату

Перелік професій з найвищими зарплатами залишається незмінним. Найбільші оклади отримують у сфері інформаційних технологій. В середньому ІТ-спеціалісти щомісяця мають 76 000 грн.  

Трохи підвищилися зарплати, які пропонують кандидатам на посади у вищому менеджменті. Середня заробітна плата, яку у липні пропонують керівникам, становить 52 600 грн.

Найвищі зарплати у консалтингу - 32 300 грн, маркетинг, реклама та PR (середня зарплата 26 600 грн), а також бухгалтери та спеціалісти з управлінського обліку та фінансів (середня зарплата 25 600 грн).

Читайте також Найгірші роботодавці у Дніпрі за відгуками працівників: ви будете здивовані