Вілкул, Краснов та Погрєбов готують силовий зрив прийняття бюджету

Депутати міської ради Дніпра з так званої «групи Вілкула» - представники фракцій «Громадська сила», «Опозиційний блок» та колишні представники більшості, що їх підтримали - мають намір залишити Дніпро без бюджету на 2017 рік. Для цього «опозиціонерами» запланований сценарій, що передбачає ряд силових акцій у приміщенні Дніпровської міської ради, аж до захоплення кабінетів та блокування сесійної зали, повідомляє "Дніпроград". 

Про це стало відомо від співробітників комунального підприємства «Муніципальна гвардія», у обов’язки якого входить підтримання порядку в будівлі Дніпровської міської ради. За словами одного з представників комунального підприємства, протягом останніх двох діб мінімум двічі до різних співробітників зверталися представники так званої «опозиції» з пропозицією «не перешкоджати проходу громадян у будівлю» перед сесією міськради 1 грудня та напередодні, під час засідання виконкому. За це муніципалам, зарплата яких ледь сягає 5 тисяч гривень, пропонувалася «вдячність» в розмірі 1000 доларів США.

В якості «громадян», які мають проникнути на територію міськради перед сесією, можуть бути використані спортсмени і представники громадських формувань у супроводі депутатів від «опозиції». Метою знаходження вказаних осіб у будівлі міськради є перешкоджання проведенню виконкому міської ради із затвердження проекту бюджету на 2017 рік та зрив сесії запланованої на 1 грудня, де бюджет має бути прийнятий депутатами.

Як було заявлено «Дніпрограду», працівники «Муніципальної поліції», до яких зверталися з подібними пропозиціями, вже сьогодні подадуть заяви до правоохоронних органів про спробу підкупу. Водночас, як повідомив виданню один з представників Цивільного корпусу «Азов», у даний час ведеться робота з залучення на матеріальній основі та під гаслами «очищення влади» представників ЦК «Азов» людиною, яка не є членом ГО на ім’я Дмитро Смолянський. 

Останній - виключений у 2015 із лав «Правого сектору» - відомий у Дніпрі як організатор кількох спроб силових протистоянь із залученням «тітушок». Зокрема, Смолянський та його люди охороняли від знесення незаконні паркувальні майданчики одного з представників «Громадської сили» та відзначились опором правоохоронцям при знесенні незаконних малих архітектурних форм.