Він ефективний управлінець, координатор безлічі процесів, - керівник дніпровського Музею спротиву Голодомору про позбавлення громадянства Корбана

Лілія Богачова, керівник Музею спротиву Голодомору, екс-голова Громради при міськраді Дніпра на своїй сторінці у Facebook прокоментувала відео, на якому прикордонники вилучили у Геннадія Корбана український паспорт. На її думку, політик зробив величезний внесок в захист області, розвиток міста і його культури, тому позбавлення Корбана громадянства - це безпрецендентний крок, передає Дніпровська Панорама.

Як ми писали раніше, Геннадій Корбан не може в'їхати до України, а при спробі перетину кордону у нього вилучили паспорт.

Прикордонники мотивують це рішення тим, що нібито існує президентський указ про позбавлення його громадянства. Керівник Музею спротиву Голодомору Лілія Богачова прокоментувала таке рішення:

З'явилося відео, на якому прикордонники вилучили у політика український паспорт, мотивуючи це тим, що його громадянство призупинено. Я не вірила чуткам, проте зараз бачу відео, котре підтверджує чутки, проте не пояснює причини припинення громадянства України Корбана. Ми знайомі не так давно, але за час знайомства я побачила на рідкість ефективного управлінця, координатора безлічі процесів в місті. Небагатомовного, того, хто бачив суть речей, хто чітко відділяв головне від другорядного, - пише Богачова.

Крім того, за словами Богачової, завдяки Корбану вдалося відкрити в місті Комунальний заклад "Музей спротиву Голодомору" Дніпровської міської ради. Також завдяки ньому в Дніпровську дитячу музичну школу 11 повернули бандури та школа на своє 50-річчя отримала окреме приміщення.

Я дякую Геннадію Олеговичу не лише за його громадянський внесок в захист області, в розвиток міста і його культури, а й за спокій моїх дітей. За його допомогу тим, від кого інші відвернулися. І впевнена, що все вирішиться по духу закону, по совісті. Бо ми всі наразі перед очима Божими, - підсумувала Богачова.

Читайте також Голова штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан прокоментував вилучення в нього українського паспорту