Вівчарка Джеррі: в добровольчому формуванні “Варта Дніпра” служить незвичайний боєць (відео)

Вона молода, красива та хвостата. Цю чотирилапу красуню звуть Джеррі, і вона службова вівчарка, яка допомагає добровольцям “Варти”. Не дивлячись на те, що Джеррі “служить” не так давно, вона вже встигла взяти участь в досить відповідальних місіях. Редакція Дніпровської Панорами побувала в гостях у собаки та її господаря і розкаже більше про незвичного бійця. 

Джеррі всього півтора роки, але вона вже служить в добровольчому формуванні “Варта Дніпра”. ЇЇ хазяїн, доброволець з позивним “Лекс”, розповів, що собаку подарували місцеві, коли вартові стояли на одному з блокпостів в нашій області. 

Одного разу, коли стояли на блокпосту, з місцевого розплідника нам подарували німецьку вівчарку. Для того щоб забезпечити більш результативне несення служби, – каже "Лекс". 

собака джері

Після того, як собаку передали добровольцям “Варти”, ця чотирилапа бійчиня розпочала свою умовну “службу”. Спочатку Джеррі просто допомагала вартовим чергувати на блокпостах, була своєрідним напарником для військовослужбовців. За їх словами собака іноді може дійсно відчути те, що не може побачити людське око. Згодом Джеррі довірили більш відповідальні бойові завдання. 

Вона приймала участь у ліквідації наслідків на “Південмаші”, була в оточенні, ми не пускали цивільних осіб, вона допомагала збирати уламки ракет. Треба було усю територію оточити і для цього потрібно багато людей, і вона слідкувала за тим, щоб люди не заходили за червону стрічку. До речі ми їй не показували, вона сама зрозуміла що люди мають стояти за стрічкою, тоді вона ось так спокійно сиділа. Коли вона бачила що хтось торкається до стрічки і намагається зайти за неї, вона одразу підходила і показувала що не слід цього робити. Також вона допомогла затримати особу, яка фотографувала об’єкт, який фотографувати не можна, – розповідає господар собаки. 

Одним словом - собака на службі це не тільки друг, товариш і помічник, а і побратим, який може виконувати ті задачі, які не можуть виконати люди. Скоро "Лекс" буде завершувати свою службу в “Варті Дніпра”, а після – планує піти на службу до Збройних Сил України. Хлопець сподівається, що Джеррі разом з ним також візьмуть до лав ЗСУ.

Раніше ми розповідали, як у Дніпрі рятують тварин-переселенців