Як перевзути автомобіль. Відомий автогонщик дав несподівану пораду

Незважаючи на те, що на календарі квітень, автолюбителям не варто поспішати з перевзуттям своєї машини в літню гуму. Про це заявив відомий український автогонщик Олексій Мочанов, повідомляє Дніпровська панорама.

Олексій Мочанов

Також автоексперт пояснив, як саме потрібно розташувати колеса, якщо літня гума у автолюбителя різної свіжості.

Не втомлюся повторювати. У разі встановлення на автомобіль двох пар коліс ненового комплекту, придатних до експлуатації, вимагайте на шиномонтажі найкращу пару коліс встановлювати НАЗАД. Не вперед, а саме на задню вісь.
Незалежно від типу приводу та марки/моделі автомобіля. Передній, задній, повний - НАЗАД!
Це рекомендації виробників шин (скрін із сайту Мішлен, сподіваюся це достатній авторитет), це рекомендації виробників автомобілів
та будь-якої відповідальної та солідної автошколи. Це повинні настійно рекомендувати на СТО та шиномонтажах.
Якщо шиномонтажник пропонує вам найкращу пару коліс поставити на передню вісь, при будь-яких аргументах - міняйте шиномонтаж.
Вас збираються вбити. Або відправляють вчинити вбивство з необережності, - написав у соцмережі Олексій Мочанов.

Зазначимо, що більшість автолюбителів дотримуються правил ставити найкращу пару гуми на передні колеса. І справді, таку пораду дають на багатьох шиномонтажах. Олексій Мочанов пояснив, чому треба робити навпаки.

Задня вісь із меншим держаком весь час намагатиметься обігнати передню. Особливо на будь-яких слизьких спусках при скиданні газу або гальмуванні навіть при ледве повернутому кермі та керованих колесах. Не обговорюється. Просто сприйміть це як найважливішу автомобільну аксіому, - додав автогонщик.

пост Олексія Мочанова про перевзуття авто1пост Олексія Мочанова про перевзуття авто

Нагадаємо, синоптик прогнозує різке потепління у Дніпрі на кінець квітня.