Як під час коридору затемнень виглядає містичний Монастирський острів у Дніпрі

Парк на Монастирському острові, який вважається наймістичнішою зоною Дніпра, у період затяжних дощів виглядає безлюдним. Проте від цього він не стає меншим місцем сили. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

До об'єктиву фотографа Валерія Кравченко потрапили старовинні скельні породи, які виходять на поверхнб на Монастирському острові. Це унікальне місце не лише для Дніпра, а й для всієї України. Згідно з геологічними дослідженнями, поряд зі схилами парку Шевченка починається розлам кристалічного щита. Подейкують, що камені там мають дивовижну енергію.

Близько двох мільйонів років тому стався розлам кристалічного щита та води Дніпра прорвалися через нього, утворивши річку та пороги. І саме місце розламу цього щита починається біля схилів парку та проходить під мостом на Монастирський острів.

Можливо у період після важливого повного сонячного затемення, яке сталося 20 квітня, саме час відвідати цей містичний острів.

монастирський острівмонастирський острів2монастирський острів3монастирський острів8монастирський острів4монастирський острів6монастирський острів5монастирський острів9монастирський острів10монастирський острів11монастирський острів12монастирський острів13монастирський острів14монастирський острів15монастирський острів16монастирський острів19монастирський острів17монастирський острів18монастирський острів20монастирський острів21

Фото: Валерій Кравченко

Раніше ми писали, про таємничу історію Монастирського острова.