Як прокачати свою сексуальність попри війну: поради відомого сексолога з Дніпра (Відео)

Через загрозу життю та здоров'ю репродуктивна функція може відключатися. Тому у жінок на фоні депресії та тривоги під час війни може знизитися лібідо — тобто зникнути зовсім або послабшати бажання займатися сексом. Вікторія Стаценко, відомий сексолог-психолог, інструктор з тренування інтимних м'язів та просто мама трьох дітей із Дніпра розповіла редакції Дніпровської панорами, як повернути собі контроль та зберегти пристрасть. 

Хто такий сексолог 

сексолог 3

Взагалі сексологія — наукова дисципліна, що вивчає всі прояви сексуальності, включаючи спроби схарактеризувати нормальну сексуальність, так і вивчення мінливості сексуальних практик. У сучасному світі залишилося багато тих, хто комплексує та соромиться підіймати цю тему. Сексолог — це та людина, яка зможе допомогти вам стати більш розкутими у питаннях інтимного життя. 

Це людина, яка може розібратися в сексуальних питаннях та проблемах, пов'язаних із втратою бажання, відсутністю оргазму чи погіршенням ерекції. Насправді у сучасному суспільстві попри те, що зараз є величезна кількість інформації, пов'язана з сексом та сексуальністю, у людей є величезна кількість "затиків". Все ж таки ми росли в тому середовищі, де "сексу не було", і ця тема огорнута просто величезною пеленою невігластва, - каже Вікторія Стаценко. 

З чим може допомогти сексолог

сексолог 2

Сексуальне здоров'я залежить як від соматичних, так і від психологічних факторів, тому деяким людям необхідна допомога фахівця. Сексолог – людина, яка допоможе пацієнту вирости у сексуальному плані та впоратися з травмами, отриманими в дитинстві. 

Сексолог  "дає людині дозвіл" елементарно на мастурбацію, самодослідження, самопізнання, це людина, з якою ви можете подорослішати в сексуальній темі, тому що багато людей у ​​сексуальному плані залишилися дітьми. Наприклад, колись у них виникла травма, і вони застрягли у тому моменті, - відзначає Вікторія. 

Як прокачати сексуальність попри війну

сексолог 4

Саме з цим питанням жінки найчастіше звертаються до сексолога. Експерт зазначила, що сексуальність це та частина життя, якій треба приділяти увагу так само як і фізичному здоров'ю, догляду за собою:

Насправді, формула проста: якщо ми у постійній напрузі, якщо немає ніяких насолод, ми весь час затиснуті, постійно думаємо тільки про роботу, про дітей і таке інше, то  у сексі такій жінці буде дуже складно розслабитися. Тому я за те, щоб жінки дослухалися, користувалися моїми інструментами. Хочу зазначити, що усі мої практики спрямовані на те, щоб жінка в побутовому житті могла відкрити різні фішки, які могли б допомогти стати більш розкутою в сексі. Можна перетворити навіть прийом душа на свою побутову медитацію, у процесі налаштуватися на секс і збудитися, відчути себе  суперсексуальною та розкутою, а головне - бажаною, - додала відомий сексолог-психолог.

Повне інтерв'ю ви вже незабаром зможете переглянути та прочитати на сайті Дніпровської панорами.

Нагадаємо, ми розповідали, що у Дніпрі під час війни зріс попит на секс-іграшки. У більшості людей змінилося бачення світу в цілому. У зв'язку з тривалою розлукою чоловіки та жінки почали робити один одному цікаві сюрпризи, щоб урізноманітнити сексуальне життя. Як зазначають експерти, за останні роки у зв'язку з появою такого великого асортименту іграшок, зрад поменшало.