11-річна дніпрянка станцювала у Лондоні pole dance

Про свою першу вагому перемогу на Чемпіонаті світу з акробатики в Лондоні зовсім юна спортсменка Софія Олійник розповіла кореспонденту «Дніпропетровської панорами».

«У чемпіонаті брали участь дівчата доросліше за мене, яким вже виповнилося 12 і 14 років, тому серед таких суперниць було не легко, але я вірила в свої сили і доклала чимало зусиль аби порвати своїх», – розповіла Софія Олійник.

«Моя донька займається не тільки pole dance, але й класичною хореографією і цирковим мистецтвом в студії «Міледі». Викладачі та тренери відзначають не тільки наполегливість, працелюбність, яка так потрібна в спорті, а ще й великий артистизм, відчуття музики та велику пластичність і силу. Всі свої здібності Софія продемонструвала на світовому чемпіонаті в Лондоні. Незважаючи на свій вік, здобула впевнену перемогу», – розповіла мама спортсменки Альона Олійник.


Нагадаємо, Софія Олійник займається pole dance вже три роки. За цей час дівчинка одержала перемогу на всіх змаганнях, в яких брала участь. Минулий 2015 рік став впевненим стартом її переможної ходи. Спочатку юна спортсменка отримала звання двократної чемпіонки України, в вересні того ж року виграла Чемпіонат Європи в Празі.
Почесна бронза на Чемпіонаті Світу з акробатики, який відбувся в Лондоні, – закономірність виснажливих тренувань, віри в свої сили і наполегливої праці. Право представляти Україну на цьому змаганні Софія виборола, одержавши перемогу в національних змаганнях, що відбулися в квітні 2016 року.

Валентин Старков