28 років тому у Дніпрі запрацював метрополітен

29 грудня 1995 року в Дніпрі відбулося довгоочікуване відкриття метрополітену. Це стало знаковою подією для міста та всієї України, адже Дніпро став третім містом в Україні, де з'явився підземний транспорт, повідомляє Дніпровська панорама.

Дніпровський метрополітен – найкоротший в Україні. Його загальна довжина становить 7,8 км. Лінія сполучає західні райони міста з Вокзальною площею та включає всього 6 станцій.

Будівництво метрополітену в Дніпрі розпочалося у 1979 році. Однак через брак фінансування роботи були призупинені у 1988 році. У 1992 році будівництво було відновлено, і вже у 1995 році перша лінія метрополітену була відкрита.

метрополітен Дніпро

Відкриття метрополітену стало важливою подією для міста. Метрополітен покращив транспортне сполучення в Дніпрі та зробив місто більш комфортним для життя.

метрополітен Дніпро

З 2016 року розпочато проєкт продовження будівництва метрополітену. Він передбачає розбудову у центральній частині міста 3-х станцій «Центральна», «Театральна» та «Музейна» протяжністю 4 км. Проєкт розрахований на 5 років, але внаслідок воєнного стану будівельні роботи припинені.

Наразі метро використовується ще і як бомбосховище. Під час повітряних тривог люди ховаються у станціях метро, які є надійним захистом від обстрілів.

Також раніше ми писали Раритетна річ: у Дніпрі показали колекцію сигнальних ліхтарів (фото)