5 категорій людей, яким заборонено бігати

Усі ми чули що біг дуже корисний для вашого здоров'я, який допомагає емоційно розслабитись та покращує сон. Проте бігати можна не всім, повідомляє Дніпровська Панорама.

Кому категорично заборонено бігати:

  1. Людям з будь-якими хворобами серця – аритмія, стенокардія, серцева недостатність тощо. Якщо у вас спостерігається варикозне розширення вен, це також є ознакою проблем із серцево-судинною системою.
  2. Людям з проблемами дихальної системи треба бути дуже обережними. Особливо, у яких хвороби бронхів, легень, хронічні бронхіти чи астму. Це може спровокувати задишку, кашель чи утруднене дихання.
  3. Не можна бігати людям із зайвою вагою. Так, всі вважають, що біг - відмінний борець з зайвими кілограмами. Однак у таких людей страждають суглоби, відчувається дискомфорт чи розтягнення. А це працює як антимотивація до спорту загалом.
  4. Людям, у яких недостатньо розвинені та натреновані скелетні м'язи. Додаткове навантаження може негативно вплинути на грудний відділ, скелет та серцево-судинну систему.
  5. Тим, у кого проблеми з руховим апаратом: травми, больові синдроми, порушення постави, проблеми зі стопами чи колінами. Таким людям спершу треба виправити ці дефекти, а потім починати бігати.

Нагадаємо, раніше ми писали, що які продукти необхідно з'їсти цього літа для покращення здоров'я.